Források: Tudorel Toader igazgatókat vált le a minisztériumban, mielőtt lemond

Leváltotta tisztségéből szerda este Anca Stoicát, az európai ügyekért és emberi jogokért felelős igazgatóság vezetőjét Tudorel Toader leköszönő igazságügyi miniszter, a tisztséget Silvia Ileana Vişoiu vette át – tudta meg belső forrásokból a MEDIAFAX hírügynökség.

25 afișări
Imaginea articolului Források: Tudorel Toader igazgatókat vált le a minisztériumban, mielőtt lemond

Források: Tudorel Toader igazgatókat vált le a minisztériumban, mielőtt lemond

Belső forrásokból a MEDIAFAX hírügynökség úgy tudja, szerda este Tudorel Toader leköszönő igazságügyi miniszter leváltotta tisztségéből Anca Stoicát, az európai ügyekért és emberi jogokért felelős igazgatóság vezetőjét, akinek tisztségét Silvia Ileana Vişoiu vette át.

Silvia Ileana Vişoiu a Ponta-kormány idején az igazságügyi minisztérium, illetve e gazdasági minisztérium főtitkára volt. Férje Ion Vişoiu, Titus Corlăţean volt külügyminiszter korábbi személyes tanácsadója.

Két héttel ezelőtt leváltották Viorica Mateit is, aki a jogszabályok jóváhagyásáért felelős igazgatóságot vezette, helyébe kineveztek valakit – tudtuk meg az említett forrásokból.

Tudorel Toader csütörtökön saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond igazságügyi miniszteri tisztségéről.

„Hangot adva teljes mértékű szolidaritásomnak a kormány tagjaival szemben, benyújtottam lemondásomat az igazságügyi miniszteri tisztségből!” – írta Toader a közösségi hálón.

Bejelentése előtt néhány perccel a leköszönő miniszter szintén a közösségi oldalon tette közzé az alábbiakat: „minden kormány két pillérre támaszkodik – az egyik politikai, ezt a kormányszövetség nyújtja, a másik jogi, ezt a parlament biztosítja! A politikai támogatás megvonásával nemcsak a kormány, hanem a kormány minden egyes tagja elveszíti a politikai támogatást!” – írja, lemondását azonban itt még konkrétan nem jelentette be.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici