Grindeanu: sürgősségi minisztériumközi bizottság foglalkozik majd az oltások problémájával

Sorin Grindeanu miniszterelnök csütörtökön, az egészségügyi miniszterrel folytatott találkozót követően azt mondta, hamarosan sürgősségi, minisztériumközi bizottságot állítanak fel, amely megvizsgálja az oltási rendszer gondjait.

25 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: sürgősségi minisztériumközi bizottság foglalkozik majd az oltások problémájával

Grindeanu: sürgősségi minisztériumközi bizottság foglalkozik majd az oltások problémájával

„A mai nap folyamán memorandumban fogadjuk el egy sürgősségi, minisztériumközi bizottság felállítását, amelynek az lesz a feladata, hogy az országos oltási programban előállt problémákat megoldja. Ez kiemelkedően fontos kérdés, ugyanakkor ma fogadjuk el az egészségügyi minisztérium új szerkezeti felépítését is, amelyben egy új modul is megjelenik majd, mégpedig egy, az oltások menedzselésével foglalkozó egység. Ez utóbbi lesz a felelős mindenért, ami az oltási folyamatokkal kapcsolatos, a beszerzéstől az oltás beadásáig, illetve, és ezt szeretném hangsúlyozni, a lakosság körében végzett tájékoztatási munkáért. Ez kiemelkedően fontos dolog. Sajnos az elmúlt hónapokban az egészségügyi minisztériumnak tűzoltásszerűen kellett eljárnia, a múltban zajlott rossz szervezés miatt kialakult kisebb tüzek eloltásával” – nyilatkozta Sorin Grindeanu, Románia miniszterelnöke.

Florian Bodog egészségügyi miniszter azt mondta, az új menedzsmentrészleg „öttagú lesz, Pistol asszony vezeti majd az Országos Közegészségügyi Intézettől (INSP), és lesz benne beszerzéssel, közegészségüggyel és jogi kérdésekkel foglalkozó személy is. Minden komponens benne lesz”.

A kormányfő ugyanakkor hozzátette, kiszámítható keretet kell teremteni azért, hogy többé ne kerüljünk a mostani helyzetbe, amikor Románia oltások nélkül maradt.

A nyilatkozatokat megelőzően Sorin Grindeanu Florian Bodog egészségügyi miniszterrel tárgyalt az egészségügyi rendszer helyzetéről.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici