Másodfokú figyelmeztetés árvízre az ország több megyéjében

Másodfokú, citromsárgával jelölt figyelmeztetést adtak ki árvízveszély miatt a vízügyi szakemberek az ország több megyéjének folyóira. A figyelmeztetés szombatig érvényes, addig jelentős vízhozam-növekedések és gyors áradások várhatók a patakokon és kisebb folyókon, helyi árvizeket okozva.

31 afișări
Imaginea articolului Másodfokú figyelmeztetés árvízre az ország több megyéjében

Másodfokú figyelmeztetés árvízre az ország több megyéjében

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet csütörtökön 12 órától péntek 10 óráig hatályos sárga figyelmeztetést adott ki a Máramaros megyei Visó és Iza folyók vízgyűjtő területeire, illetve a Beszterce-Naszód megyei Nagy-Szamosra és mellékfolyóira.

Ugyanakkor csütörtök 16 órától szombat 20 óráig van érvényben figyelmeztetés az Olt felső folyásának vízgyűjtő területén, illetve a középső folyás mellékfolyóin (Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megye), a Suceaván, a Moldova felső folyásán (Suceava megye), a Beszterce felső vízgyűjtő területén és a középső és alsó folyás mellékfolyóin (Suceava, Neamţ, Bacău és Hargita megye).

Jelentős hozamnövekedés várható a hegyoldalakon, a hegyi patakokon, gyors áradások lehetnek a kisebb folyókon, helyi árvizeket okozva, néhol a készenléti szintet is átlépheti a vízszint.

A felsorolt jelenségek legnagyobb valószínűséggel és legnagyobb intenzitással a Kovászna, Hargita és Suceava megyei kisebb folyóvizeken állhatnak elő.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici