Nicuşor Dan: az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni

Nicuşor Dan, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke pénteken úgy nyilatkozott, alakulata két éven belül az ország második politikai ereje akar lenni, eséllyel szálljon versenybe a polgármesteri székekért, jó eredményt érjen el a 2020-as parlamenti választásokon, s kormányfőt javasolhass

24 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni

Nicuşor Dan: az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni

Dan erről alakulata első, kolozsvári kongresszusán beszélt, leszögezve egyúttal, hogy ezentúl sem kötnek kompromisszumokat.

„Az USR azoknak az embereknek az álma, akik még nem politizáltak, az az álmuk, hogy egy adott ponton a politikában lesz egy szövetségnyi ember, amely a közjóért megy oda, nem azért, hogy előbb lépjen a társadalmi ranglétrán. Az USR egy beteljesült álom, jelenleg Románia harmadik politikai ereje. Amikor beteljesül az álom, kezdődik a felelősség, az USR olyan párt, amelyik betartja adott szavát. (…) Az USR két éven belül Románia második politikai ereje akar lenni, hogy 2020 tavaszán eséllyel szálljon versenybe a nagyvárosok polgármesteri székéért, s a 2020-as parlamenti választásokon olyan eredményt érjen el, ami lehetővé teszi számára, hogy kormányfőt javasoljon. AZ USR mindezt úgy akarja megvalósítani, hogy továbbra sme köt kompromisszumokat” – szögezte le a pártelnök.

Az USR kongresszusa május 12–14. között zajlik Kolozsváron.

A pártelnöki székre négyen pályáznak: Nicuşor Dan jelenlegi pártelnök, illetve Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu és Cornelia-Florina German.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici