Serena Williams: csalódott vagyok, hogy az olyanok, mint Năstase rasszista kijelentéseket tesznek

Serena Williams amerikai teniszező hétfő este Instagram-bejegyzésben válaszolt Ilie Năstasenak, rasszistának nevezve a román teniszezőnek az ő meg nem szültetett gyerekére vonatkozó kijelentéseit.

43 afișări
Imaginea articolului Serena Williams: csalódott vagyok, hogy az olyanok, mint Năstase rasszista kijelentéseket tesznek

Serena Williams: csalódott vagyok, hogy az olyanok, mint Năstase rasszista kijelentéseket tesznek

„Csalódott vagyok, hogy olyan társadalomban élünk, ahol az olyan emberek, mint Ilie Năstase ilyen rasszista kijelentéseket tehetnek rólam és meg nem született gyermekemről, vagy szexista kommentárokkal illethetik kolléganőimet. Megmondtam már egyszer, és megmondom újra: ez a világ messze jutott, de még sok a tennivalónk. Igen, számos sorompót ledöntöttünk. Azonban még sok van. Ez a dolog vagy bármi más, nem akadályoz meg engem abban, hogy szeretetet, reményt, pozitív hozzáállást vigyek mindenbe, amit teszek. Továbbra is támogatni fogok mindent, ami helyes” – írta Serena Williams a közösségi portálon.

A 35 éves teniszcsillag Maya Angelou amerikai költő verséből is idézett: „Tőled eltérően, én nem félek. Látod, nem vagyok gyáva. Zavar az én elégtételem? Lelőhetsz a szavaiddal… Próbálhatsz megölni a gyűlöleteddel, de én, mint a levegő, felemelkedem”.

Végül Serena Williams megközönte a Nemzetközi Tenisz Szövetségnek (ITF) a neki nyújtott támogatást. „Köszönöm a Nemzetközi Tenisz Szövetségnek, hogy odafigyelt erre az ügyre. Teljes támogatásomról biztosítom őket” – zárta sorait az amerikai teniszező.

Pénteken, a Fed Cup román–brit összecsapása előtti sajtótájékoztatón Ilie Năstase beszélt többek között Serena Williems meg nem született gyermekéről is. „Lássuk, milyen színű lesz a gyermek… Tejes csoki?” – fogalmazott Năstase, miközben Simona Halep román teniszező angolul válaszolt éppen egy, Serena Williams várandósságával kapcsolatos újságírói kérdésre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici