Tizennégy, iraki, iráni és palesztinai menedékkérőt fogtak el. El akarták hagyni az országot

Az Arad megyei határrendészek az elmúlt 24 óra leforgása alatt 14 iraki, iráni és palesztinai állampolgárt fogtak el, akik korábban menedékjogot kértek Romániában, ám megpróbálták illegálisan elhagyni az országot. Hat gyerek is volt közöttük, a mezőben, gyalogosan Magyarország felé tartottak.

22 afișări
Imaginea articolului Tizennégy, iraki, iráni és palesztinai menedékkérőt fogtak el. El akarták hagyni az országot

Tizennégy, iraki, iráni és palesztinai menedékkérőt fogtak el. El akarták hagyni az országot

Kedd reggel a nagylaki határrendészek feltartóztattak kilenc személyt – két férfit, egy nőt és hat kiskorút -, akik a mezőben, gyalogosan Magyarország felé tartottak.

Iraki és iráni állampolgárokról van szó, akik menedékjogot kértek Romániában, 15-33 évesek. Azt mondták, a schengeni övezet valamely országába szerettek volna eljutni.

Nagylakra taxival jutottak el, majd gyalogosan folytatták útjukat.

Szintén a nagylaki határőrök, hétfőn öt férfit fogtak el, akik gyalog haladtak az A1-es jelzésű autópálya mellett Magyarország irányába. Iraki és palesztin állampolgárok, korábban ők is menedékjogot kértek Romániában.

20-57 évesek, és azt mondták, a schengeni övezet valamely államába szerettek volna eljutni.

A 14 személy ellen illegális határátlépés miatt indul eljárás.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici