Care au fost cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2011

Volumele "Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă", de Neagu Djuvara, şi "Istanbul", de Orhan Pamuk, se numără printre cele mai vândute cărţi la ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat duminică.

1030 afișări
Imaginea articolului Care au fost cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2011

Care au fost cele mai vândute cărţi la Gaudeamus 2011 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Volumul istoricului Neagu Djuvara - care sâmbătă a avut o sesiune de autografe de două ore - s-a clasat în fruntea topului vânzărilor Humanitas, primind duminică şi premiul pentru cea mai râvnită carte la Gaudeamus. De altfel, la Gaudeamus au fost vândute peste 2.000 de volume din seria dedicată istoricului de Humanitas, au declarat reprezentanţii editurii.

Pe locul al doilea s-a clasat volumul "Capcanele istoriei", de Lucian Boia, iar pe locul al treilea, "Faţă către faţă. Întâlniri şi portrete", de Andrei Pleşu. Pe locurile al patrulea şi al cincilea s-au clasat "Despre Franţa", de Emil Cioran, respectiv, la egalitate, "Jurnalul Annei Frank" şi "Oare chiar m-am întors de la Athos?", de Dan C. Mihăilescu.

Totodată, cel mai vândut volum de la Humanitas Fiction la Târgul Gaudeamus a fost "Aleph", de Paulo Coelho , urmat de "Pe când eram o operă de artă", de Eric-Emmanuel Schmitt, "Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică", de Herta Muller, "Templul zorilor", de Yukio Mishima, şi "Rhadopis din Nubia", de Naghib Mahfuz.

Vedeta Humanitas Multimedia la Gaudeamus a fost audiobook-ul "... de dragoste, de război, de moarte, de unul singur", vândut în 120 de exemplare.

Potrivit reprezentanţilor editurii Humanitas, vânzările de anul acesta au fost mai mari decât la ediţia de anul trecut a târgului, încasările ridicându-se la 470.000 de lei.

Reprezentanţii editurii Polirom au declarat că, anul acesta, la Gaudeamus, în fruntea topului vânzărilor s-a clasat cea mai nouă carte a lui Orhan Pamuk, "Istanbul", urmată de "Intriga matrimonială", de Jeffrey Eugenides, şi "1001 de zile sau Noua Şeherezadă", de Ilf şi Petrov - ambele pe locul al doilea -, "Filmul surd în România mută: politica şi propaganda în filmul românesc de ficţiune" (1912-1989), de Cristian Tudor Popescu, "Acasă, pe Câmpia Amaghedomunului", de Marta Petreu, la egalitate cu volumul aceleiaşi autoare "De la Junimea la Noica: Studii de cultură românească", şi "Istoria creştinismului", de Diarmaid MacCulloch.

De asemenea, printre cele mai vândute titluri de la editura Cartea Românească s-au numărat "Ultimul canibal", de Hanna Bota, cele mai noi volume ale lui Matei Vişniec, dar şi "Îngerul încălecat", de Radu Aldulescu.

Potrivit reprezentanţilor Polirom, vânzările de anul acesta s-au situat la nivelul celor de anul trecut, când editura ieşeană raporta încasări de aproximativ 520.000 de lei.

Pe primul loc în topul vânzărilor All s-a clasat volumul "Sanctus", de Simon Toyne, urmat de "Anticarul", de Julian Sanchez, şi "Manualul Merck".

Reprezentanţii All au declarat că editura a înregistrat creşteri ale vânzărilor de 25%, însă nu au oferit o cifră mai exactă.

Cel mai vândut titlu marca Vellant a fost "Soluţia Schopenhauer",de Irvin Yalom, urmat de un alt volum al aceluiaşi autor, "Privind soarele în faţă", au declarat reprezentanţii editurii. Pe locul al treilea în acest top s-a clasat volumul misteriosului Iv Cel Naiv, "Versez". Cartea va fi lansată oficial pe 8 decembrie la Bucureşti.

Totodată, cei mai vânduţi autori la editura Rao au fost John Grisham şi Agatha Christie, iar unul dintre titlurile-vedetă a fost "Atlasul de smarald" de John Stephens.

Conform cifrelor estimate de editură, cumpărătorii de la standul Curtea Veche au preferat volume apărute recent. Astfel, pe primul loc în topul vânzărilor s-a aflat volumul "Sănătatea are gust" de Mihaela Bilic, descris ca primul ghid complet de nutriţie din România. Pe locul al doilea în topul vânzărilor de la Târgul Gaudeamus s-a aflat volumul consilierului guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu. "Biletul de ieşire din criză" abordează, după cum o spune şi titlul, o temă cât se poate de actuală: criza economică la nivel mondial, care afectează populaţia în prezent. Cel de-al treilea titlu ca număr de exemplare vândute a fost albumul aniversar "Anul Regelui", scris de Principele Radu al României în onoarea Regelui Mihai. Locul al patrulea în topul vânzărilor a adus o apariţie editorială cât se poate de recentă, dar şi aşteptată cu nerăbdare de specialiştii în comunicare, "Să înţelegem media", de Marshall McLuhan. Opera de căpătâi a scriitorului cubanez Guillermo Cabrera Infante, "Trei tigri trişti", s-a aflat pe locul al cincilea în ordinea vânzărilor de la această ediţie a Târgului Gaudeamus.

"Cartea roşie", de C.G. Jung, a fost vedeta editurii Trei la Gaudeamus 2011, au declarat reprezentanţii grupului editorial. Dintre titlurile publicate în colecţiile de psihologie, foarte apreciate de cititori au fost "101 poveşti vindecătoare pentru copii şi adolescenţi", de George W. Burns, "Practica şi teoria psihologiei individuale", de Alfred Adler, "Tratat de psihopatologie şi psihiatrie pentru psihologi", de Florin Tudose, Cătălina Tudose şi Letitia Dobranici, şi "Cartea Gesturilor", de Peter Collett.

Nemira şi-a aşteptat cititorii cu peste 700 de titluri, noutăţi editoriale, zeci de pachete cadou şi oferte speciale, a declarat editura pentru MEDIAFAX. Cel mai căutat autor publicat de Nemira a fost George R.R. Martin, saga semnată de acesta "Cântec de gheaţă şi foc" ocupând locul I în topul vânzărilor editurii la Târgul Gaudeamus. A fost urmată îndeaproape de trilogia "Jocurile foamei", de Suzanne Collins, şi "Odiseea spaţială", de Arthur C. Clarke. Seriile de autor "Opere alese. Rodica Ojog Braşoveanu" şi Raymond Chandler încheie, pe locurile al patrulea, respectiv al cincilea, topul vânzărilor Nemira la Gaudeamus 2011.

Ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus s-a desfăşurat între 23 şi 27 noiembrie, în Pavilionul Central al complexului Romexpo din Capitală, şi a înregistrat un număr-record de 110.000 de vizitatori.

Într-un spaţiu expoziţional de 14.000 de metri pătraţi, peste 400 de expozanţi reprezentativi pentru industria cărţii din România şi din străinătate au oferit publicului un adevărat maraton de noutăţi editoriale şi de evenimente culturale.

Potrivit organizatorilor, la Gaudeamus au avut loc peste 650 de lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi mese rotunde, expoziţii, întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură atât din România, cât şi din mediul internaţional.

Italia a fost ţara invitată de onoare la Gaudeamus 2011. În contextul special al celebrării a 150 de ani de la unirea Italiei, târgul a sărbătorit, timp de cinci zile, limba şi cultura italiană la Bucureşti.

(Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici