ANM: Cod galben de grindină şi descărcări electrice într-un judeţ din Transilvania

Mai multe localităţi din judeţul Alba sunt, sâmbătă seara, sub avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

872 afișări
Imaginea articolului ANM: Cod galben de grindină şi descărcări electrice într-un judeţ din Transilvania

Cod galben de grindină şi descărcări electrice într-un judeţ din Transilvania

Potrivit unei avertizări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, între orele 19.40 şi 21.00, în mai multe localităţi din judeţul Alba se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi averse ce pot depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea nowcasting este în vigoare pentru localităţile Aiud, Blaj, Ocna Mureş, Teiuş, Unirea, Jidvei, Galda de Jos, Şona, Mihalţ, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremţ, Sâncel, Şpring, Sântimbru, Lunca Mureşului, Ciugud, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău, Noşlac, Crăciunelu de Jos, Cricău, Livezile, Cergău, Roşia de Secaş, Hopârta, Rădeşti, Rimetea, Ohaba, Cenade, Doştat şi Râmeţ.

De altfel, toate regiunile ţării sunt până luni la ora 10.00 sub avertizare meteo de ploi moderate cantitativ şi averse, însoţite de descărcări electrice. Meteorologii au avertizat că va ploua temporar în toate regiunile şi vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul şi sud-estul ţării. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici