METEO. Cod portocaliu: Temperaturi de până la 41 de grade în 15 judeţe, duminică

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius, valabilă duminică în 15 judeţe din sudul ţării.

4482 afișări
Imaginea articolului METEO. Cod portocaliu: Temperaturi de până la 41 de grade în 15 judeţe, duminică

METEO. Cod portocaliu: Temperaturi de până la 41 de grade în 15 judeţe, duminică

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

În aceste zone, valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În jumătatea de nord a ţării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice.

Pe parcursul zilelor de duminică şi luni valul de căldură va persista în regiunile sudice şi sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade.

De marţi, valul de căldură se va extinde din nou şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Vineri şi sâmbătă, 10 judeţe sunt sub avertizare Cod portocaliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici