Prognoza meteo. Vremea se răceşte brusc în toată ţara săptămâna viitoare. Zonele unde revine iarna, urmând să ningă

  • Luni, vor fi maxime cuprinse între 12 şi 25 de grade
  • Marţi, iarnă în nord, vară în sud. Maxime cuprinse între 6 şi 25 de grade
  • Miercuri se răceşte peste tot şi vin aversele cu tunete şi fulgere
6915 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo. Vremea se răceşte brusc în toată ţara săptămâna viitoare. Zonele unde revine iarna, urmând să ningă

Prognoza meteo. Ploi şi ninsori în nord, vară în sud. De marţi vremea se răceşte

Prognoza pentru ţară

Urmează o noapte cu nori în vest şi nord-vest, cu vânt prin est şi la munte şi minime cuprinse între -4 grade în depresiunile intramontane şi 11 grade.

Începi săptămâna cu vreme caldă, ca de vară în aproape toată ţara. Doar pe litoral o să fie vreme normală pentru mijloc de aprilie: 12-15 grade. În rest vor fi între 17 şi 25 de grade. Ceva mai mulţi nori se strâng în zonele montane şi submontane unde vor fi averse cu tunete şi fulgere. Seara norii cuprind toată jumătatea de nord-vest şi ploile se extind, treptat. În restul ţării, doar izolat va ploua slab. Spre dimineaţă pe crestele montane ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare şi local se va depune strat nou de zăpadă. Vântul o să sufle cu putere la munte, dar şi prin restul ţării.

Marţi, vremea împarte ţara în două. Se răceşte, iar în vest, centru şi nord o să fie frig pentru această perioadă. O să plouă, iar la munte continuă să ningă. Seara ninsorile apar şi prin Maramureş, Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova. În sud şi sud-est, însă, o să fie cald şi după-amiază vin aversele cu tunete şi fulgere. Vântul o să sufle cu putere peste tot în ţară, însă la munte o să aibă 90-100 km/h. Temperaturile maxime pornesc de la 6...7 grade în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei şi se opresc la 23...24 de grade în Muntenia.

Miercuri ploile şi ninsorile se răresc, vântul se mai linişteşte, dar vremea o să fie cam rece. Norii nu ne părăsesc şi să mai plouă slab prin sudul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade.

Prognoza pentru Bucureşti

În Capitală ai parte de o noapte fără nori, cu vânt liniştit şi cu 4...6 grade.

Prima zi a săptămânii vine tot cu vreme caldă, în jur de 23 de grade şi destul de mult soare.

Marţi, maximele mai scad, maximele ajuncând până la 21 de grade şi norii se înmulţesc după-amiaza, când o să ai parte de averse cu tunete şi fulgere. Vântul începe să prindă putere.

Miercuri, vremea nu îţi dă motive să ieşi din casă. Cel mult 15 grade, norii o să fie numeroşi, o să plouă slab şi vântul o să sufle cu putere din când în când.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici