2.2 milioane morţi de COVID-19 în SUA, în cel mai negru scenariu al specialiştilor. Cum arată "best and worst case scenario"

  • Peste 100.000 bolnavi de COVID-19 sunt deja în Statele Unite ale Americii
  • Donald Trump a impus crantina, dar a spus că este nevoie urgentă de o repornire a economiei
  • Trump spune că această carantină nu mai poate dura mult
2216 afișări
Imaginea articolului 2.2 milioane morţi de COVID-19 în SUA, în cel mai negru scenariu al specialiştilor. Cum arată "best and worst case scenario"

2.2 milioane morţi de COVID-19 în SUA, în cel mai negru scenariu al specialiştilor. Cum arată "best and worst case scenario"

Specialiştii Imperial College London au alcătuit mai multe scenarii privind răspândirea COVID-19 în Statele Unite şi au estimat un posibil număr al victimelor. Ei spun că aplicabilitatea scenariilor depinde de durata măsurilor privind carantina, notează Fox News.
 
În acest moment, SUA se află în carantină şi a luat măsuri pentru distanţarea socială, însă Donald Trump a dat un termen scurt, spunând că este urgentă nevoie de repornirea economie.

CEL MAI RĂU SCENARIU

Potrivit specialiştilor, în cel mai negru scenariu circa 2.2 milioane de americani ar putea muri din cauza virusului. Asta dacă SUA ar renunţa complet la măsurile de distanţare socială până la Paşte. Aproximativ 125 de milioane de americani ar putea fi infectaţi, 7 milioane ar fi spitalizaţi şi 2 milioane ar muri.
 
De asemenea, acest scenariu ar fi la fel de dezastruos pentru economie aşa cum este cel al carantinei. În plus, ar pune complet la pământ sistemul de sănătate.

SCENARIUL "MAI BUN"

Într-un scenariu caracterizat ca fiind "mai bun", virusul ar putea deveni mai puţin contagios odată cu sosirea verii şi a căldurii. Acest lucru ar însemna că virusul COVID-19 ar putea deveni ciclic şi ar îmbolnăvi în valuri mai mici.
 
Vara ar putea însemna revenirea la activităţile normale, însă toamna ar aduce din nou măsuri de distanţare socială până la găsirea unui vaccin.

CEL MAI BUN SCENARIU

În cel mai bun scenariu, carantina ar putea fi ridicată într-o luna sau doua, spune William Hanage, profesor de epidemiologie la Harvard.
 
Răspândirea va fi încetinită, iar bolnavii izolaţi, deci şi virusul.
 
Un număr de oameni ar putea muri din cauza infecţiei, însa cei mai mulţi ar dezvolta imunitate.
 
"După trecerea acestui val, măsurile ar putea fi relaxate, iar oamenii s-ar putea întoarce la activităţile de dinainte, însă cu mare atenţie la igienă", a mai spus Hanage.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici