Administraţia Donald Trump anunţă oficial retragerea SUA din OMS

  • Administraţia Donald Trump a anunţat formal decizia retragerii SUA din OMS
  • Decizia a fost comunicată Congresului SUA şi Naţiunilor Unite
  • Donald Trump a denunţat ineficienţa OMS în gestionarea pandemiei
3934 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump anunţă oficial retragerea SUA din OMS

Sursa foto: profimedia

Administraţia Donald Trump a anunţat oficial, marţi, Congresul american şi Naţiunile Unite că Statele Unite au iniţiat procedurile pentru retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"Congresul SUA a primit înştiinţarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în mijlocul unei pandemii", a transmis, prin Twitter, senatorul democrat Robert Menendez, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA.

"Chiar dacă numesc reacţia lui Donald Trump la Covid-19 haotică şi incoerentă nu se face dreptate. Actuala decizie nu va proteja vieţi americane ori interese, îi lasă pe americani bolnavi, iar America rămâne singură", a argumentat senatorul democrat.

 

 

Administraţia Donald Trump i-a transmis şi secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, decizia retragerii SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au declarat surse de la Washington citate de agenţia de presă DPA.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei. "Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită", a declarat atunci Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a cerut şi clarificări din partea Chinei. "Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă", a subliniat Donald Trump. Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru "a induce lumea în eroare".

Preşedintele SUA suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici