ALEGERI LOCALE 2012 - Un fost fotbalist, senatorul Marius Nicula şi un viceprimar, candidaţi la Primăria Galaţi

Preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi (USL), senatorul Marius Nicula (PDL), viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, de profesie stomatolog, sunt principalii candidaţi la Primăria Galaţi, în timp ce pentru şefia CJ candidează actualul preşedinte Eugen Chebac (PDL) şi medicul Nicolae Bacalbaşa (USL).

1058 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Un fost fotbalist, senatorul Marius Nicula şi un viceprimar, candidaţi la Primăria Galaţi

ALEGERI LOCALE 2012 - Un fost fotbalist, senatorul Marius Nicula şi un viceprimar, candidaţi la Primăria Galaţi

Cele mai mari şanse pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi le au preşedintele clubului Oţelul Galaţi, un medic stomatolog şi un fost patron de presă.

Susţinut de PNL, preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Marius Stan, canidează la Primăria Galaţi. Stan are 55 de ani, a fost fotbalist la Galaţi şi a condus, pe lângă Oţelul, cluburile Dunărea Galaţi, AFC Rocar Bucureşti, FC Vaslui şi Politehnica Iaşi. Stan a candidat la primărie şi în anul 2008, clasându-se pe locul al treilea.

Al doilea nume important pe lista candidaţilor pentru Primăria Galaţi este Nicuşor Ciumacenco, viceprimar al Galaţiului în actualul mandat. Acesta candidează independent, deşi era unul dintre membri importanţi ai PSD Galaţi, însă a pierdut sprijinul USL. Astfel, Ciumacenco va intra în luptă directă cu reprezentantul alianţei, Marius Stan. Ciumacenco are 37 de ani, este medic stomatolog şi a lucrat în policlinica combinatului siderurgic de la Galaţi pentru ca apoi să îşi infiinţeze propiul cabinet. În anul 2008 a devenit consilier local şi a fost numit viceprimar al Galaţiului.

Candidat din partea PDL la Primăria municipiului Galaţi este Marius Necula. În prezent senator, Necula a mai fost, pe rând, subprefect şi prefect de Galaţi, pentru ca în 2008 să câştige un mandat de senator după ce a candidat din partea PDL.

Necula are 48 de ani, a absolvit Facultatea de Mecanică a Universităţii Dunărea de Jos, iar din 1992 a lucrat în funcţii din administraţie, ca inspector la Agenţia Naţională pentru Privatizare, expert în cadrul Fondului Proprietăţii Private II MOLDOVA. Ulterior a ajuns subprefect şi prefect, după ce, pentru aproximativ doi ani a fost preşedintele societăţii care patrona postul de radio local Radio Galati-PRO FM.

Ceilalţi candidaţi înscrişi la Biroul Electoral Municipal sunt Constantin Telegan, din partea Partidului Forţa Civică, Cristian Mîrza de la Partidul Alianţa Socialistă, Eugen Gheorghe Stamate din partea Partidului Ecologist, Amariţiei Daniela Teodora, candidatul Partidului ProDemo, Oşanu Arghire de la PP-Legea Cojocaru, Stavire Lăcrămioara Violeta, candidat al Partidului Vezilor şi Munteanu Dorian de la PRM.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, cele mai mari şanse le au medicul Nicolae Bacalbaşa şi actualul preşedinte al instituţiei, Eugen Chebac.

Medicul Nicolae Bacalbaşa este candidatul propus de către USL la CJ Galaţi. Bacalbaşa este medic anestezist la Galaţi de 40 de ani, are 68 de ani şi a fost directorul Spitalului de Urgenţă din Galaţi. El a mai ocupat funcţii precum purtător de cuvânt al instituţiei spitaliceşti sau şef al secţiei ATI al aceluiaşi spital, post pe care îl ocupă şi în prezent.

Bacalbaşa a intrat în politică în PSD, iar la alegerile precedente şi-a depus candidatura pentru Senat. Medicul a obţinut cel mai bun scor electoral, fiind ales de 43 la sută dintre votanţi. Cu toate acestea el nu a ajuns în Parlament, din cauza algoritmului de distribuire a mandatelor.

Contracandidatul său este actualul preşedinte al CJ Galaţ, Eugen Chebac. Acesta candidează din partea Alianţei petru Progres (PDL şi UNPR) după ce mai mulţi ani a activat în PSD Galaţi. Acesta a dorit un nou mandat la conducerea CJ, motiv pentru care a trecut la UNPR.

Chebac are 61 de ani, este de profesie inginer, iar în mandatul 2005 - 2008 a fost vicepreşedinte al CJ Galaţi.

Ceilalţi candidaţi la preşedinţia CJ sunt Marin Costel din partea PRM, Florea Neculina, din partea Partidului Ecologist Român, Darabă Dorin care reprezintă Partidul Forţa Civică, Ion Grosu de la partidul Alianţa Socialistă, iar Partida Romilor ProEuropa este reprezentată de către Viorica Gotu, a informat Biroul Electoral Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici