ALERTĂ: Varianta ALDE pentru înlocuirea ministrului Energiei, un fost secretar de stat de la Ministerul Educaţiei

Propunerea ALDE pentru ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educaţiei, după ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anunţat vineri că nu intenţionează să facă parte din viitorul Guvern.

493 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ: Varianta ALDE pentru înlocuirea ministrului Energiei, un fost secretar de stat de la Ministerul Educaţiei

ALERTĂ: Varianta ALDE pentru înlocuirea ministrului Energiei - surse

Membru al PNL din anul Anton Anton a fost numit în anul 2005 în funcţia de Secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. A fost numit apoi ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

În data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, semnând decretul de numire a sa în funcţie.

Anton Anton a depus jurământul în faţa preşedintelui a doua zi, Băsescu afirmând : "Sunteţi al patrulea ministru al Educaţiei din actuala legislatură. Sper, şi vorbesc la modul cel mai sincer, sper să fiţi şi ultimul".

În şedinţa de vineri a Biroului Politic Central al ALDE s-a validat lista miniştrilor propuşi de formaţiune, fiind trecut şi Toma Petcu pentru a îşi continua mandatul la Ministerul Energiei.

La finalul şedinţei, Petcu a luat cuvântul şi, invocând probleme de sănătate, a cerut să i se retragă numele de pe listă, susţin sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici