Alina Gorghiu, apel de 8 martie la Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea să susţină cotele de gen. Orban: Femeile să aibă curaj să îşi asume candidaturi. Cine se pricepe la buget, la curăţenie şi înfrumuseţare mai bine?

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a lansat, de 8 Martie, un apel către social-democratele Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Rovana Plumb, dar şi către celelalte femei din Parlament, cerându-le să susţină legea cotelor de gen. Candidatul PNL la Primăria Capitalei Ludovic Orban a declarat, cu aceeaşi ocazie, că femeile ar trebui să aibă curajul să îşi asume candidaturi, afirmând că acestea se pricep mai bine la buget şi achiziţii publice, dar şi la curăţenie şi înfrumuseţare.

963 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, apel de 8 martie la Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea să susţină cotele de gen. Orban: Femeile să aibă curaj să îşi asume candidaturi. Cine se pricepe la buget, la curăţenie şi înfrumuseţare mai bine?

Alina Gorghiu, apel de 8 martie la Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea să susţină cotele de gen (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

''Astăzi nu o să fac un apel către domnul Dragnea. Mai este mult până la Ziua Bărbatului (19 noiembrie, n.r.), o să îl fac atunci. Vreau să fac un apel către toate femeile din partidele politice. Femeile din PNL îşi doresc această lege a cotelor de gen. Apelul meu o să se îndrepte către femeile din PSD, UNPR, UDMR şi alte partide care în ciuda susţinerii publice pentru această legiferare, că ar avea najoritatea în Parlament ca să treacă această lege, n-au concretizat acest demers'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu marţi, la o dezbatere organizată cu prilejul Zilei de 8 Martie.

''Astăzi mă adresez şi doamnei Andronescu şi doamnei Firea şi doamnei Rovana Plumb şi multor doamne din Parlament a căror forţă nu trebuie ignorată, pe care le rog să ne fie alături în finalizarea acestui demers. Dacă nici astăzi nu ne vom aşeza împreună pentru acest proiect, bătălia poate fi pierdută anul aceasta'', a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL le-a încurajat pe femei ca ziua de 8 Martie să nu fie doar una în care fac ''bilanţul florilor, mărţişoarelor sau sms-urilor cu urări frumoase''.

''Aş vrea să schimbăm felul în care abordăm ziua de 8 martie. Aş vrea să nu mai fie doar o zi în care femeia face bilanţul florilor, mărţişoarelor sau sms-urilor cu urări frumoase. Aş vrea ca data de 8 martie să însemne în realitate o trecere în revistă a tuturor progreselor pe care societatea românească le-a făcut în ultima vreme în materie de egalitate de gen şi în ceea ce priveşte agenda femeilor'', a subliniat ea, afirmând că ''nimeni nu spune că 54% din absolvenţii de studii superioare sunt femei'' şi că ''lumea uită ca aproape 52% din populaţia României înseamnă femei''.

Orban: Femeile să aibă curaj să îşi asume candidaturi. Cine se pricepe la buget mai bine?

''Haideţi să fim cinstiţi! Este nevoie ca din ce în ce mai multe colege să aibă curaj şi să îşi asume candidaturile. Sigur că a candida într-o funcţie nu este cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla. Te trezeşti peste noapte cu tot felul de năzdrăvănii spuse despre tine. De multe ori o femeie este expusă unei grosolănii care se manifestă în exprimarea publică, dar este nevoie de cât mai multe colege de-ale noastre care să îşi asume candidatura, care să se implice cu adevărat‚ pe picior de egalitate, în viaţa publică din România'', a susţinut Ludovic Orban, în cadrul unei dezbateri organizate de PNL cu prilejul zilei de 8 Martie.

El a afirmat că este nevoie în societatea românească de o nouă energie, de o nouă modalitate de abordare, la care femeile pot să contribuie.

''Când stau numai bărbaţi la masă este complicat. E greu să şi povesteşti. Când o femeie vine şi se aşază la masă bărbaţii se umanizează, nu mai înjură'', a explicat Orban.

El a susţinut că femeile se pricep mai bine la buget şi achiziţii publice, mărturisind că, acasă, soţia sa este cea care întocmeşte bugetul, liberalul având doar un rol consultativ.

''Cine să se priceapă mai bine la buget decât soţiile noastre, femeile? Recunosc, cadrul este la mine, dar în întocmirea bugetului eu am doar un rol consultativ. Este interesul general ca de achiziţii publice, de buget, să se ocupe foarte multe doamne pentru că ştiu să negocieze şi să obţină preţul cel mai bun'', a mărturisit Orban.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a mai spus că îşi doreşte ''un Bucureşti viu, colorat, optimist'' şi că femeile se pricep la curăţenie şi înfrumuseţare.

''Cine să ştie să se priceapă la curăţenie? Suntem şi noi puşi la curăţenie, ştiţi foarte bine că mai suntem şi noi puşi la curăţenie şi de multe ori mai aruncăm gunoiul sub preş. (…) Şi în materie de înfrumuseţare (...) şi aici nu mă refer la autoînfrumuseţare, cu toate că este foarte importantă (…) dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor, vă pricepeţi şi ştiţi cum să faceţi viaţa mai frumoasă. Eu ţin foarte mult de acest aspect. Îmi doresc un Bucureşti viu colorat, optimist'', a conchis liberalul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici