Ambasada SUA condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi

Ambasada SUA a condamnat fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi, susţinând că distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti

155 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi

Ambasada SUA condamnă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi

”Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi. Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a condamnat acţiunile şi manifestările antisemite care incită la ură şi violenţă împotriva evreilor şi a cerut vineri autorităţilor competente să-i identifice şi sancţioneze pe cei care comit astfel de fapte.

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanţii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic solicitând autorităţilor române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici