Ambasada SUA salută eforturile Guvernului în cazul deciziei CCR privind interceptările

Ambasada SUA salută eforturile Guvernului de a alinia legea la recenta decizie a Curţii Constituţionale privind folosirea probelor obţinute prin supraveghere tehnică şi de a menţine capacitatea instituţiilor statului de drept de a-şi continua importanta activitate, se arată într-un comunicat.

1048 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA salută eforturile Guvernului în cazul deciziei CCR privind interceptările

Ambasada SUA salută eforturile Guvernului în cazul deciziei CCR privind interceptările (Imagine:Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

"Parteneriatul Strategic SUA-România a condus la o cooperare din ce în ce mai strânsă şi mai importantă între instituţiile de aplicare a legii în sprijinul luptei împotriva criminalităţii organizate internaţionale, corupţiei, criminalităţii cibernetice şi terorismului", se mai arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti, remis marţi, MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat vineri seara, într-o şedinţă extraordinară, o ordonanţă de urgenţă pentru a pune în acord legislaţia cu decizia CCR în cazul interceptărilor. Premierul Dacian Cioloş a afirmat că SRI va putea fi organ de urmărire penală pentru cazuri privind siguranţa naţională şi terorismul exclusiv sub control judecătoresc, restul fiind "interpretare nefondată". Interceptările în cazul celorlalte dosare penale vor fi efectuate cu infrastructura SRI, dar fără intervenţia personalului din serviciile secrete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici