Anastase: Opoziţia face o grevă de lux - îşi ia drepturile, dar nu vine la serviciu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că retragerea parlamentarilor USL din Parlament reprezintă o "grevă de lux", având în vedere că aceştia îşi iau toate drepturile, dar nu mai vin la serviciu, ea apreciind că acest gest nu va fi înţeles de către oameni.

771 afișări
Imaginea articolului Anastase: Opoziţia face o grevă de lux - îşi ia drepturile, dar nu vine la serviciu

Anastase: Opoziţia face o grevă de lux - îşi ia drepturile, dar nu vine la serviciu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Oamenii nu o să înţeleagă aşa această grevă de lux, adică îţi iei toate drepturile, dar nu vii la serviciu. Am văzut declaraţiile - că nu pot renunţa la drepturile băneşti pentru că nu este un salariu din care să tai, este o indemnizaţie fixă pe care o primesc. Pare o lume ruptă de realitatea oamenilor care se duc în fiecare zi la serviciu, care lucrează poate la patron şi poate şi-ar dori şi ei într-o zi să spună că sunt în grevă şi nu se duc la serviciu. Riscul de a-şi pierde locul de muncă pentru acei oameni este unul foarte mare", a spus Anastase.

Ea a precizat că îşi doreşte foarte mult să existe un dialog între putere şi opoziţie, care să găsească împreună soluţii.

"Cred că nu ne avantajează nici pe noi electoral o astfel de situaţie, cred că nici pe dumnealor în ochii oamenilor nu-i avantajează. Îmi doresc din tot sufletul să nu ajungem într-o astfel de situaţie", a spus Anastase.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat conducerea Camerei că opoziţia începe boicotarea activităţii Legislativului, iar la întrebările ziariştilor privind sumele pe care le vor încasa şi dacă le va fi achitată cazarea, el a răspuns iritat şi le-a catalogat ca fiind "tendenţioase".

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că opoziţia va desemna, în principiu, reprezentanţi în Birourile permanente ale celor două Camere şi că va participa la votarea acestora în plen.

"În principiu, vom nominaliza reprezentanţi în Birourile permanente şi vom participa la votarea lor, urmând ca ulterior să punem în practică decizia de a ne retrage din Parlament", a spus Nicolăescu.

El a precizat că o decizie definitivă în această privinţă, ca şi toate deciziile tehnice referitoare la retragerea opoziţiei din Parlament, va fi luată la ora 15.00, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL.

Nicolăescu a mai spus că parlamentarii opoziţiei vor renunţa, ca urmare a retragerii lor din Parlament, la indemnizaţia de şedinţă, care nu are o valoare fixă, ea fiind proporţională cu numărul de şedinţe la care un demnitar participă.

Parlamentarii opoziţiei vor încasa, însă, în continuare, indemnizaţia de bază, a cărei valoare este, în medie, de 4.000 de lei, dar şi sumele forfetare din care sunt plătiţi consilierii din birourile parlamentare din teritoriu.

Totodată, parlamentarii opoziţiei vor continua să beneficieze de cazare gratuită în Bucureşti, precum şi de abonamentul la telefonul mobil, plătit de Parlament.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, arătând că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici