Anastase: Raportul Comisiei Udrea a fost scos de pe ordinea de zi a BP

Raportul Comisiei Udrea, în care se solicită revocarea ministrului Turismului şi începerea urmăririi penale pentru aceasta, a fost scos luni de pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei pe motiv că nu a ajuns la preşedinta instituţiei, aşa cum cere procedura, a declarat Roberta Anastase.

19 afișări
Imaginea articolului Anastase: Raportul Comisiei Udrea a fost scos de pe ordinea de zi a BP

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Raportul îmi era adresat mie, dar nu a ajuns la mine", a explicat Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent.

Ea a arătat că raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea trebuie să ajungă întâi la preşedintele Camerei, după care va fi înscris pe ordinea de zi a Biroului Permanent al acestui for legislativ.

Raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea fusese înscris iniţial pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, dar, după un timp, staff-ul acestui for legislativ a distribuit o ordine de zi care nu includea acest raport pe lista discuţiilor din Biroul Permanent.

Voinescu: Raportul va fi repus pe ordinea de zi după ce urmează procedurile

"Raportul Comisiei Udrea trebuie să urmeze procedurile interne ale Camerei Deputaţilor, trebuie să ajungă la preşedinta Camerei Deputaţilor, care trebuie să dispună înscrierea lui pe ordinea de zi (a Biroului Permanent al Camerei - n.r.), urmând ca în termen de 15 zile de la data depunerii lui, acest raport să fie înscris pentru dezbaterea din plenul Camerei", a explicat secretarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL).

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a elaborat săptămâna trecută raportul prin care solicită începerea urmăririi penale pentru ministrul Turismului pentru mai multe infracţiuni printre care cea de abuz în serviciu şi pentru încălcarea unor prevederi din legea răspudnerii ministeriale. De asemenea deputaţii din această comisie de anchetă au solicitat plenului Camerei Deputaţilor să ceară revocarea din funcţie a ministrului Turismului, Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici