Anastase: Varianta cu opt regiuni plus Covasna şi Harghita e în discuţie. Decizia se ia în coaliţie

Prim vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că varianta de reorganizare cu opt regiuni plus judeţele Covasna şi Harghita este una maximală şi "în discuţie", o decizie urmând să se ia luni, în coaliţie.

577 afișări
Imaginea articolului Anastase: Varianta cu opt regiuni plus Covasna şi Harghita e în discuţie. Decizia se ia în coaliţie

Anastase: Varianta cu opt regiuni plus Covasna şi Harghita e în discuţie. Decizia se ia în coaliţie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Această variantă de care a vorbit preşedintele este varianta maximală, aşa şi prezentată în consultările de la Cotroceni, iar până la urma şi această variantă respectă obiectul principal de a realiza unităţi administrativ-teritoriale capabile să absoarbă fonduri europene în mod direct", a spus Anastase.

Ea a arătat că această variantă propune ca judeţele Harghita şi Covasna să rămână "de sine stătătoare, în formatul actual, exact aşa cum sunt acum".

"Nu s-a pus problema de unificarea lor, ci de rămânerea lor aşa cum sunt acum. Această variantă maximală este o variantă în discuţie, decizia se va lua luni în coaliţie", a precizat Robert Anastase.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici