Andreea Cosma, deputat PSD: Procurorul Negulescu avea prietenii cu anumiţi judecători. Cu unul era la restaurant

Andreea Cosma susţine că procurorul Mircea Negulescu avea relaţii apropiate de anumiţi judecători, fiind şi alţii pe care nu îi agrea. În acest context, susţine parlamentarul, Negulescu ar fi intenţionat să aresteze soţul unei judecătoare deoarece aceasta nu era de acord cu mandatele de arestare.

2150 afișări
Imaginea articolului Andreea Cosma, deputat PSD: Procurorul Negulescu avea prietenii cu anumiţi judecători. Cu unul era la restaurant

Andreea Cosma, deputat PSD: Procurorul Negulescu avea prietenii cu anumiţi judecători. Cu unul era la restaurant

„Într-un restaurant din Ploieşti, era (procurorul Mircea Negulescu, n.r.) la masă cu un judecător. Eu am venit cu fratele meu. Mi l-a prezentat: Domnul judecător X. El avea foarte multe mandate de arestare în dosarul în care investiga cele 145 de firme, mandate de ascultare. (..) Avea prietenii cu anumiţi judecători şi avea judecători pe care nu-i agrea. De exemplu, a fost o discuţie - deja nu se mai ferea de mine - şi spunea că vrea să aresteze soţul unei judecătoare pe motiv că nu era de acord, poate că nu accepta mandatele de arestare, de prelungire. (...) Erau cazuri la Curtea de Apel, apărea la avizier judecătorul X şi când intrai în sală, nu mai era judecătorul X, era altul. Iar el se plimba la Curtea de Apel, la fiecare termen de prelungire, de mandat de arestare. Era mereu prezent acolo”, a spus deputatul PSD Andreea Cosma, la Antena 3.

Deputatul a mai dat un exemplu prin care a prezentat situaţia unui şef al Poliţiei Locale Ploieşti, despre care susţine că ar fi fost arestat pe nedrept.

„Am un amic pe care îl cunosc de 20 de ani. Acest individ are trei copii, era şeful Poliţiei Locale Ploieşti. A avut o discuţie cu domnul Negulescu - se cunoşteau foarte bine - şi am înţeles că el voia ca individul să îi angajeze o rudă, o cumnată în cadrul Poliţiei. Acesta n-a vrut. În paralel, avea şi o firmă de publicitate acest individ, iar Negulescu avea un prieten ce avea o firmă de publicitate. Şi s-a gândit să inventeze - am declarat şi la DNA acum trei săptămâni lucrul acesta, pentru că ştiam de la el - s-a chinuit să inventeze o mită de 200 de euro şi să-l aresteze. (...) I-am spus: De ce să-l arestezi dacă n-ai nimic? El a răspuns: Pentru că aşa vreau eu. (...) După discuţii de două luni... Băiatul ăsta venea la mine la birou, s-au întâlnit la mine la birou, ieşea pe uşa din spate. Situaţii penibile. A venit la mine plângând: Andreea, vrea să mă aresteze, voi vă cunoaşteţi, explică-i. I-a înscenat aia cu 200 de euro şi apoi a zis: Ca să îţi arăt că sunt un om bun, eu nu-l arestez, dar nu răspund dacă va fi arestat de DNA. Şi atunci a făcut un prejudiciu foarte mare, a inventat un prejudiciu de un milion de euro, ca să fie de competenţa DNA, şi l-a arestat DNA”, a mai precizat parlamentarul.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat mai multe cercetări disciplinare în cazul său, una fiind legată de suspiciunea că acesta ar fi cerut unui alt magistrat informaţii cu privire la interceptări dintr-un anumit dosar.

De asemenea, în spaţiul public au apărtu înregistrări cu magistratul dar şi discuţii persoanele pe care le-ar fi avut cu Andreea Cosma, aceasta fiind parte dintr-o anchetă pe care magistratul o instrumenta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici