Andronescu: Raportul la Legea educaţiei va fi depus luni la Biroul Permanent al Senatului

Raportul la proiectul Legii educaţiei naţionale va fi finalizat în cursul serii de duminică şi va fi depus luni la Biroul Permanent al Senatului, a declarat, duminică după-amiază, vicepreşedintele Comisei pentru învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu.

24 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Raportul la Legea educaţiei va fi depus luni la Biroul Permanent al Senatului

Andronescu: Raportul la Legea educaţiei va fi depus luni la Biroul Permanent al Senatului (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

Ea a menţionat că membrii comisiei urmează să decidă în cursul serii în legătură cu prevederea adoptată de Camera Deputaţilor potrivit căreia, în învăţământul gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale, disciplina Istoria şi Geografia României se predau în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi a însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română.

Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au reluat, duminică, lecutra proiectului de act normativ, pentru ultimele corecturi, ei reuşind să parcurgă, după mai multe ore de lucru, aproape jumătate dintre articolele proiectului de lege.

La dezbaterea proiectului Legii educaţiei naţionale nu au luat parte, nici de această dată, senatorii PDL şi UDMR.

Pe parcursul unei şedinţe maraton care a durat aproape nouă ore, cei şase membri din opoziţie ai comisei au dezbătut, sâmbătă, majoritatea articolelor din proiectul de act normativ, până la articolul 331, ultimul actul normativ.

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au finalizat, de asemenea, secţiunea "Lista definiţiilor termenilor şi a expresiilor utilizate în cuprinsul legii", ultima din proiectul de act normativ.

La dezbaterile conduse, sâmbătă, de vicepreşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu, au mai participat senatorii PNL Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu şi senatorii PSD Dănuţ Prunea, Doina Silistru şi Ioan Mang.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii educaţiei naţionale nu au aprobare să lucreze, că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului şi că articolele adoptate trebuie rediscutate.

În replică, Ecaterina Andronescu a declarat că dezbaterea Legii educaţiei în prezenţa opoziţiei, vineri şi sâmbătă, este regulamentară, s-a desfăşurat în cvorum, ea precizând că raportul va fi înaintat, "ca orice raport", Biroului Permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici