Antal: Ceauşescu nu a reuşit să ne convingă să nu mai vorbim în maghiară, nu va reuşi nici Ponta

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că nici Ceauşescu nu a reuşit să îi convingă pe maghiari "să nu mai vorbească, să nu mai viseze, să nu mai plângă în limba maghiară" şi nu vor reuşi acest lucru nici Victor Ponta şi nici alţii.

92 afișări
Imaginea articolului Antal: Ceauşescu nu a reuşit să ne convingă să nu mai vorbim în maghiară, nu va reuşi nici Ponta

Antal: Ceauşescu nu a reuşit să ne convingă să nu mai vorbim în maghiară, nu va reuşi nici Ponta (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că dacă liderul PSD, Victor Ponta, vrea să afle despre Ţinutul Secuiesc, să vină în zonă şi să stea de vorbă cu reprezentanţii comunităţii maghiare, care îi vor explica ce înseamnă Ţinutul Secuiesc.

Antal Arpad a făcut aceste declaraţii în contextul în care liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, sămbâtă, la Topliţa, că "nu există Ţinutul Secuiesc".

"La întrunirea unor români, care au venit din toată ţara în Ţinutul Secuiesc, dar unde au participat şi consilieri locali ai Ţinutului Secuiesc, am aflat de la domnul Ponta, care probabil a fost prima dată în Ţinutul Secuiesc, că Ţinutul Secuiesc nu există. Deci, dacă vrea domnul Ponta să afle, să vină că îi explicăm noi despre Ţinutul Secuiesc", a spus Antal.

De asemenea, Antal a precizat că aceia care vorbesc despre blocarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale în Parlament probabil că nu ştiu că românii din secuime ar avea nevoie de autonomie culturală.

"Probabil că cei care au spus că vor face totul ca legea minorităţilor naţionale să nu treacă în Parlament nu ştiu faptul că românii din secuime au nevoie de autonomie culturală, pentru că noi nu avem nevoie de autonomie culturală în secuime, noi avem nevoie de autonomie culturală în afara secuimii", a explicat Antal.

Totodată, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe a precizat că "este trist, tragic, caraghios" faptul că românii vorbesc împotriva limbii maghiare din secuime.

"Eu cred că este trist, tragic, caraghios faptul că românii, mai ales cei care au venit din altă parte în secuime, vorbesc împotriva limbii maghiare din secuime. Noi nu am vorbit împotriva limbii române. Noi când am spus că limba maghiară trebuie să fie de acelaşi rang cu limba română nu am făcut un rău, nu am vorbit împotriva limbii române. Deci, noi avem întotdeauna mesaje pozitive, iar ei vor să ne convingă să nu mai vorbim, să nu mai visăm, să nu mai plângem în limba maghiară, dar nu a reuşit nici Ceauşescu, nu o să reuşească nici Ponta şi nici alţii", a conchis Antal Arpad.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la adunarea de la Topliţa, că PSD nu va accepta niciodată o modificare a Contituţiei care să prevadă că în România o altă limba decât cea română va fi limbă oficială şi nici faptul ca în România să existe autonomie pe criterii etnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici