Antonescu: Am fost mandatat pentru discuţii în USL pentru "mecanisme" şi "proceduri" de funcţionare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi, că a fost mandatat, alături de alţi colegi, să discute cu partenerii din USL pe tema "mecanismelor şi procedurilor" de funcţionare ale alianţei, menţionând că nu este vorba de o renegociere, dar este posibilă completarea protocolului.

175 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am fost mandatat pentru discuţii în USL pentru "mecanisme" şi "proceduri" de funcţionare

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/ Mediafax Foto)

"Biroul Politic m-a mandatat în calitate de preşedinte şi pe ceilalţi colegi ai mei, prim-vicepreşedinte, vicepremier, secretar general, liderii grupurilor parlamentare, depinde cum se formează echipa, să discutăm cu partenerii noştri la nivelul conducerii USL, acum, la început de an, cu cele mai bune gânduri şi cu cele mai serioase intenţii, ce trebuie să facem, ce trebuie să clarificăm, ce trebuie să reformulăm sau ce trebuie să adăugăm la documentele, la mecanismele, la procedurile de funcţionare a acestei alianţe politice", a declarat Antonescu, la finalul şedinţei BPN al partidului.

Liderul PNL a precizat că "nimeni din PSD sau PNL nu a pus foarte concret problema modificării proctocolului" USL, precizând că acest document ar fi suficient dacă este respectat.

"Am pus noi această problemă în felul următor: discutăm cu partenerii noştri şi, dacă socotim că este nevoie, că ne ajută, că-i ajută pe toţi oamenii din teritoriu, că discutăm şi de chestiune la nivelul central şi de chestiuni la nivel local şi de chestiuni care privesc funcţionarea Guvernului şi modul cum se iau decizii acolo, funcţionarea împreună a majorităţii parlamentare şi aceste lucruri se simte nevoia să fie stabilite în scris, evident atunci putem să construim nişte anexe la acest protocol, dacă este cazul", a explicat Antonescu.

Liderul PNL a evitat să facă publice propunerile pentru "suplimentarea" protocolului USL înainte de a avea discuţii cu partenerii din alianţă.

El a ţinut să precizeze că nu ar fi vorba de "o renegociere" a protocolului USL, deoarece nimic esenţial din document nu a fost pus în discuţie până în prezent, ci de o mai bună funcţionare a alianţei.

Antonescu a fost întrebat la ce anume se referă atunci când face vorbire despre modificarea unor mecanisme în USL, dacă este vorba despre garanţii suplimentare între cele două partide.

"Am vorbit despre garanţii pentru democraţie, pentru cetăţenii României, garanţii între noi ... nu. Că nu ne-am împrumutat nimic. Aici ai încredere sau nu ai, lucrezi sau nu lucrezi în baza încrederii", a afirmat preşedintele PNL.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă are un alt nivel de încredere în premier la începutul acestui an, de vreme ce la finalul anului trecut a menţionat că are foarte puţină încredere în premier.

"Noi discutăm aici chestiuni publice, nu chestiuni intime. (...) Eu, la începutul acestui an, vă spun doar că am toate bunele intenţii să mă achit împreună cu Victor Ponta, cu toţi colegii noştri, de angajamentele luate în faţa cetăţenilor, să dea Dumnezeu să putem", a răspuns preşedintele PNL.

Totodată, el a fost întrebat dacă va mai apărea într-o conferinţă comună cu Victor Ponta.

"Dacă se întâmplă ceva cu totul excepţional care reclamă acest lucru, dacă e un moment în care în faţa cetăţenilor trebuie să facem asta, da. Eu, de altfel, nu am dat acea declaraţie la care vă referiţi în sensul că domnul Ponta ar suferi de vreo boală şi mi-e teamă să nu mă contaminez sau invers. Am spus doar că e bine să fim decenţi şi după ce ne facem mincinoşi unul pe altul să nu apărem moţ a doua zi, plus Daniel Constantin, să jucăm Hora Unirii. Puţină decenţă nu strică nimănui", a mai declarat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici