Antonescu: Conflictul cu Tăriceanu nu va fi "o poveste fără sfârşit". A stat pe margine în USL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat sâmbătă că, în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, conflictul cu acesta nu va fi "o poveste fără sfârşit" în interiorul PNL, reproşându-i poziţii identice cu "propagandiştii pedelişti" şi faptul că a stat "pe margine" la momentul consolidării USL.

518 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Conflictul cu Tăriceanu nu va fi "o poveste fără sfârşit". A stat pe margine în USL

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Antonescu a declarat că în cazul lui Tăriceanu conflictul din interiorul PNL va trebui finalizat în cele din urmă.

"Ori eşti de conivenţă cu adversarii partidului, ori ai ajuns într-o asemenea situaţie încât nu-ţi mai dai seama că eşti folosit în sensul acesta. Nu ştiu care e mai gravă, amândouă sunt inacceptabile. (...) Scopul duşmanilor, adversarilor, preopinenţilor noştri politici este ca acest conflict să fie o poveste fără sfârşit. Cine încearcă să o oprească este acuzat imediat de dictatură, de pumn în gură, de ştirbire a libertăţii de expresie în PNL. Orice organism sănătos politic nu face ce-i cere sau ce-şi doreşte adversarul politic. Vă asigur că nu va fi o poveste fără sfârşit cel puţin în interiorul PNL şi în numele PNL", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că nu înţelege de ce Tăriceanu ar dori să şubrezească imaginea partidului în ceea ce priveşte candidatul la alegerile prezidenţiale care îşi pregăteşte platforma şi programul pentru poziţia de şef al statului.

"În momentul în care partidul face un congres, în care PSD face un congres şi spune «am pe cutare candidat la prezidenţiale», când mergem şi facem o campanie electorală nu doar electorală de o lună, ci de doi ani (...). Cred că-şi imaginează care ar fi rezultatul acestor alegeri (primare, n.r.) şi nu poaeă unul dintre noi să vină şi să spună «ştiţi ceva, v-am păcălit, v-am minţit doi ani de zile, noi de fapt mai vedem». Şi nu vedem acuma, pentru că eu, Tăriceanu, am constatat că Antonescu are nişte probleme de încredere, de susţinere, de orice. Nu, n-avem nimic sigur, o să vedem noi la anul. Adică exact ceea ce spune TraiTraian Băsescuea ce spun propagandiştii pedelişti, ceea ce spun susţinătorii lor încă foarte foarte agitaţi", a argumentat Antonescu.

În plus, liderul PNL i-a reproşat fostului premier faptul că o personalitate cu notoritatea sa a stat "pe margine" în perioada în care USL trebuia consolidată.

"În toată perioada foarte grea din punctul de vedere al bătăliei propagandistice, din punctul de vedere al bătăliei de amenajare şi de transpunere în realitate a acestei coaliţii (USL, n.r.) , am avut nevoie şi ar fi avut partidul nevoie de spirjinul unui om cu notoritatea, cu poziţia domnului Călin Popescu Tăriceanu. Nu l-am avut nicio secundă, sunt oameni care au fost spectatori la chestiunea, sunt oameni care au pândit - e o chestiune de tactică, fiecare are voie să adopte câtă vreme nu încalcă legile sau Statutul ce tactică doreşte", a mai afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici