Antonescu: Cum ar putea regina Angliei să spună că nu-l pune premier pe Cameron pentru că e porc?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, luni, absurditatea conturării unui protret robot al viitorul premier de către preşedintele Traian Băsescu, făcând referire la situaţia în care regina Angliei ar refuza desemnarea lui David Cameron pentru că "e porc" şi nu-l poate "înghiţi".

749 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Cum ar putea regina Angliei să spună că nu-l pune premier pe Cameron pentru că e porc?

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dacă în CV-ul lui Victor Ponta, al meu, al oricărui candidat pentru o funcţie importantă în sine de parlamentar în România, darămite de prim-ministru, cineva deţine informaţii semnificative din punct de vedere public, avea obligaţia să le pună la dispoziţia alegătorilor, ca să ştie când votează. Ideea că ar avea domnul Băsescu ceva, ce ar putea să scoată, este pur şi simplu enunţarea la vedere a unui şantaj. Nu are nimic despre Victor Ponta, cum n-are nimic despre niciunul dintre noi", a susţinut Antonescu, în contextul discuţiei despre desemnarea noului premier de către şeful statului.

"Toate aceste trăsnăi cu portret robot sunt nu numai în afara Constituţiei, dar sunt ridicole. Cum o vedeţi pe regina Angliei scormonind în trecutul lui Cameron ca să vadă dacă poate să-l înghită, indiferent ce animal îl consideră?", a spus Antonescu.

O altă referire la regina Angliei a survenit în contextul unei întrebări adresate preşedintelui PSD, Victor Ponta, legată de modul în care va fi modificată Constituţia în cazul mecanismului de desemnare a prim-miniştrilor.

"Preşedintele cheamă primul partid ca număr de mandate, îi încredinţează dreptul de a forma o majoritate. Nu reuşeşte, îi dă celui de-al doilea. Nu reuşeşte nici al doilea, sau alt treilea se fac alegeri anticipate", a afirmat Ponta.

El a fost completat de Crin Antonescu: "Discuţia asta nu există în România lui Traian Băsescu...".

Ulterior, a intervenit din nou liderul PSD: "Credeţi că s-au dus conservatorii la regină şi regina a spus «Nu-l pun pe Cameron, că am eu un prieten. Pentru că e porc. Nu pot să înghit un porc», n-a zis regina asta!", a completat preşedintele PNL.

Totodată, Antonescu şi-a exprimat speranţa ca noul Guvern să fie învestit de către Parlament înainte de 21 decembrie. "Dacă au avut, Doamne fereşte!, maiaşii dreptate, să apucăm şi noi totuşi să învestim Guvernul", a afirmat ironic preşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici