Antonescu: Dacă propunerile noastre nu sunt acceptate, se poate să luăm decizia să nu mai continuăm. Mai bine spunem "Stop" acum

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminică, la Deva, că, dacă propunerile partidului legate de miniştri şi vicepremier nu sunt acceptate, se poate ca PNL să decidă să nu mai continue şi să spună "stop" acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

869 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă propunerile noastre nu sunt acceptate, se poate să luăm decizia să nu mai continuăm. Mai bine spunem "Stop" acum

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, duminică, la Conferinţa teritorială a PNL Hunedoara, că propunerile PNL "care nu cer nimic în plus, ba mai fac ceva concesii, sunt gata" şi pot fi puse în practică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aş fi cel mai bucuros dacă mâine (luni - n.r.), cu un gest elementar de respect faţă de noi, ca parteneri, propunerile noastre sunt trecute prin Parlament, avem Guvern şi mergem mai departe. Sigur că, dacă nu se întâmplă asta, se poate să luăm decizia să nu mai continuăm, se poate să luăm decizia că, decât să facem acest bilanţ peste patru ani în faţa cetăţenilor României, în faţa celor care au votat USL, mai bine spunem «Stop» acum şi lucrurile pentru care am făcut USL, lucrurile pentru care am intrat la guvernare, pe care le-am promis cetăţenilor încercăm să le facem, fie şi din afara USL, fie şi din afara guvernării", a afirmat preşedintele PNL.

Referitor la riscurile pe care le-ar avea o asemenea decizie pentru PNL, Antonescu a spus: "Comportă toate riscurile, de la posibile ruperi, de la posibile dezertări până la un rezultat foarte prost în campania pentru europarlamentare, pierderea alegerilor prezidenţiale, căderea partidului, vremuri grele de opoziţie pentru că noi mai bine decât oricare alt partid din România, pentru că am stat cel mai mult în opoziţie, le cunoaştem".

Antonescu s-a referit în discursul său şi la nominalizarea lui Klaus Iohannis, spunând că a fost considerată "ca un fel de sfidare".

"Cum să ne permitem să îl propunem pe Klaus Iohannis pentru că nu e foarte simpatic? El e un om care are o încredere foarte mare, pe care nu i-a dat-o nici Victor Ponta, nici eu, nici USL, nici domnul Dâncu, nici Antena 3. Are încredere cât să te enerveze, cât să nu-l suporţi, dacă nu ai minte. Dacă ai minte, pe un asemnea om îl pui să lucreze pentru ţară, îl bagi în Guvernul tău, pentru că îi câştigul tău, ca prim ministru. Îl trimiţi în echipa ta, ca partid, şi asta am făcut. A-mi spune cineva: «Nu, cu asta nu sunt de acord» înseamnă a-mi spune cineva: «Nu sunt de acord ca PNL în acestă guvernare şi în acestă coaliţie să mai aibă dreptul la decizie în ceea ce îl priveşte». Iar această concesie, din punctul meu de vedere, nu poate fi făcută niciodată fără ca PNL să asume toate riscurile şi să nu aibă nicio şansă", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici