Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost "din orgoliu sau la nervi", ci pentru a face "o limpezire politică foarte preţioasă", în condiţiile în care Victor Ponta susţinea contrariul celor declarate în 2012.

289 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire

Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău, dacă demisia sa din funcţia de preşedinte al Senatului a fost din orgoliu.

"Nu a fost un gest de orgoliu, pentru că, deşi avem orgoliu toţi, trăim, deşi au şi partidele orgolii ... nu orgolii trebuie să precumpănească atunci când iei o decizie politică. Eu credeam că lucrurile în legătură cu preşedinţia Senatului se vor rezolva simplu şi aşa cum spusesem cu o seară înainte, nu aşteptam decât notificarea oficială a grupului PSD din Senat, că nu mai doreşte să susţină preşedinţia mea. Cum era unul dintre grupurile care mă propuseseră în această funcţie, am şi spus, că demisionez imediat (...). Pentru că, însă, în contextul discuţiei de ieri din Parlament, domnul Ponta pe lângă minciuni despre care am discutat a mai spus şi câteva alte lucuri urâte (...) care contrazic tot ce a spus românilor vreme de câţiva ani a încercat să lege ideea care e numai în retorica domniei sale de menţinere a USL. Domnul Ponta nu a avut curaj să spună, da, de acum încolo noi, PSD, cu UDMR guvernăm România, tot încearcă să o lungească cu USL", a declarat Antonescu.

El a mai susţinut că Victor Ponta a încercat să găsească o dovadă a existenţei USL în faptul că este încă preşedinte al Senatului, fapt pentru care a dorit "o limpezire politică foarte preţioasă".

"Nu din orgoliu, nu la nervi, cum încearcă dânşii să insinueze", a ţinut să sublinieze liderul PNL în legătură cu gestul demisiei de la şefia Senatului.

Antonescu a mai afirmat că, în ciuda afirmaţiilor premierului din Parlament, privind retragerea sa din viaţa politică în cazul unui eşec al referendumului de demitere a preşedintelui, Victor Ponta avea o poziţie opusă celei afirmate marţi.

"Dar este foarte interesant de văzut (...) ce declara domnul Ponta în legătură cu acest lucru imediat după reinstalarea domnului Băsescu, cum declara domnul Ponta, care era chiar speriat de posibilitatea asta, ca nu cumva să demisionez eu. Vorbesc de declaraţiile publice, nu mai vorbesc de insistenţele private", a susţinut liderul PNL.

Crin Antonescu a anunţat marţi, la şedinţa Parlamentului în care se dezbătea validarea noilor miniştri ai Guvernului Ponta III, că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului", a anunţat Crin Antonescu în plen.

Anterior acestui mesaj, preşedintele PNL a spus în plen că are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anunţat Antonescu în plenul reunit.

Antonescu a continuat: "Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic".

În urma acestui anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

După anunţul demisiei din funcţia de preşedinte al Senatului, Crin Antonescu a părăsit prezidiul şi a ocupat un loc în sala de plen.

Anterior, premierul Victor Ponta afirmase că USL încă există sub diverse forme în formă parlamentară, lucru demonstrat că preşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor au fost aleşi prin USL, şi nu se poate sta în această poziţie spunând că nu mai există USL.

"Vreau să fie foarte clar: Uniunea Social-Liberală încă există sub diverse forme: cea mai vizibilă astăzi este aceea a celor doi preşedinţi, domnul preşedinte Antonescu şi domnul preşedinte Zgonea, care sunt aleşi de către majoritatea USL şi nu poţi să spui că nu mai există USL, dar să stai în poziţia USL-ului", a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

El a amintit că Antonescu a anunţat că va demisiona de la Senat dacă preşedintele Traian Băsescu nu va fi demis prin referendum, în 2012, ceea ce nu s-a întâmplat, şi a făcut astfel o comparaţie între liderul PNL şi Băsescu, care a afirmat, în 2007, că va demisiona în cinci minute.

"Avem un preşedinte care a anunţat că demisionează în 5 minute şi e în funcţie. Avem un alt preşedinte care a spus că demisionează dacă nu trece referendumul şi e în funcţie", a spus Ponta, completând cu ideea : "Ce blestem pentru ţara asta !".

Ponta a precizat că el nu va anunţa că demisionează, astfel că toată lumea poate sta liniştită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici