Sârbu: A fost o surpriză demisia lui Antonescu. Procedural, luni va fi Birou Permanent la Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului a fost o surpriză pentru PSD şi că, procedural, luni va fi convocat Biroul Permanent şi unul dintre vicepreşedinţii Senatului va prelua conducerea forului până la noile alegeri.

155 afișări
Imaginea articolului Sârbu: A fost o surpriză demisia lui Antonescu. Procedural, luni va fi Birou Permanent la Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Nu am văzut încă scrisă demisia lui Crin Antonescu. Toţi colegii au plecat în teritoriu, luni, conform Regulamentului, se va proceda la convocarea Biroului Permanent, unul dintre vicepreşedinţi va prelua conducerea şi o va duce până la noile alegeri", a precizat Ilie Sârbu.

El a spus că PSD nu are nicio listă de favoriţi pentru şefia Senatului, arătând că acest lucru nu a fost discutat încă, demisia lui Antonescu fiind o surpriză.

"Nu există nicio listă deocamdată, asta pot să vă confirm. (...) Nu am discutat, a fost o surpriză, nu ne-am aşteptat şi nici nu ne-am pus problema aceasta. Tot timpul am spus că nu ne atingem de funcţia de preşedinte al Senatului", a adăugat Sârbu.

El a mai spus că o candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al Senatului nu poate fi luată în calcul.

"Despre mine nu poate fi vorba, am spus încă de acum două săptămâni", a menţionat Sârbu, adăugând că orice coleg senator ar putea prelua această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici