Antonescu: Din 2013, toate ţările din UE vor avea forme de parlament bicameral

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Arad, că trecerea la parlamentul unicameral ar putea duce la situaţia ca România să revină la parlamentul bicameral în 2013, la cererea Uniunii Europene, şi astfel referendumul şi celelalte proceduri vor fi inutile.

53 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Din 2013, toate ţările din UE vor avea forme de parlament bicameral

Antonescu: Din 2013, toate ţările din UE vor avea forme de parlament bicameral (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că PNL este de acord cu reducerea numărului de parlamentari la 316 senatori şi deputaţi, dar opţiunea rămâne pentru un parlament bicameral.

"Din 2013, toate ţările Uniunii Europene vor avea forme de parlament bicameral. Ceea ce domnul Băsescu nu spune oamenilor şi nu spun nici prietenii săi, este că noi riscăm să ne aflăm în următoarea situaţie: să facem acest referendum acum, să iasă «DA» pentru parlament unicameral, să facem nişte comitete şi comisii, modificăm Constituţia, mai facem un referendum să se pronunţe asupra articolului de Constituţie modificat şi facem parlament unicameral din 2012. În 2012, facem alegeri şi avem parlament unicameral şi în 2013, conform reglementărilor UE, facem un nou referendum ca să modificăm Constituţia şi să avem parlament bicameral", a spus Crin Antonescu.

Candidatul PNL a afirmat că prin organizarea referendumului se cheltuiesc 16 milioane de euro, "care nu sunt aduşi de acasă de Traian Băsescu sau de domnul Cocoş".

"Sunt luaţi tot din banii publici care sunt şi aşa puţini. Mai socotim cu cele trei referendumuri şi vedem că ajungem de unde am plecat", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici