Antonescu: Există multe ipoteze şi vederi diferite pe un scenariu post-moţiune

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după întâlnirea liderilor partidelor de opoziţie, că nu s-a discutat un scenariu post-moţiune de cenzură, întrucât există încă multe ipoteze şi puncte de vedere diferite.

22 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Există multe ipoteze şi vederi diferite pe un scenariu post-moţiune

Antonescu: Există multe ipoteze şi vederi diferite pe un scenariu post-moţiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că liderii PSD, PNL şi PC au stabilit doar o poziţie comună în ceea ce priveşte ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare, în încercarea de a "face ceva pentru remedierea situaţiei economie şi sociale".

El a menţionat că PSD, PNL şi PC îşi vor susţine reciproc poziţiile în ceea ce priveşte finanţele publice locale, TVA şi transferul spitalelor în subordinea administraţiilor locale.

"Am avut, de asemenea, şi un schimb de vedere nu despre trecut, ci despre viitor, şi acesta este un subiect care rămâne deschis. Am convenit că este o obligaţie comună să facem tot ceea ce putem împotriva abuzurilor actualei puteri, împotriva a tot ceea ce se întâmplă la nivel naţional, la nivelul guvernării, dar şi local", a mai spus Antonescu.

El a spus că, în acest stadiu al discuţiilor dintre partidele din opoziţie, concluzia este "una logică", şi anume că PSD, PNL şi PC au doctrine diferite, "trecut diferit" şi "aspiraţii diferite".

"Dar avem obligaţia, şi am motive să cred că vom fi în stare să ne achităm de această obligaţie, să constituim o contrapondere şi o frână în calea actualei puteri", a explicat Antonescu.

Întrebat dacă PSD, PNL şi PC au stabilit şi cum vor acţiona după moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o iniţieze, liderul PNL a răspuns: "Ce se va întâmpla în legătură cu moţiunea de cenzură, dacă vom găsi împreună o continuare fără de care o moţiune nu îşi poate face decât pe jumătate misiunea, sunt lucruri care rămân să fie discutate".

Întrebat de ce nu au luat în discuţie şi scenariul post-moţiune, Antonescu a răspuns: "De ce? Pentru că este o problematică destul de complicată, pentru că există încă multe ipoteze şi puncte de vedere poate încă diferite, deşi pe fond nu am găsit incompatibilităţi majore şi deocamdată ce era urgent să discutăm era strategia sesiunii extraordinare. Despre toate celelalte vom discuta şi până în sesiunea parlamentară, şi după începutul sesiunii".

Liderii PSD, PNL şi PC s-au întâlnit, luni, la cabinetul lui Dan Voiculescu de la Senat, pentru a se pune de acord asupra ordinii de zi a sesiunii parlamentare extraordinare.

La discuţiile care au durat o oră şi jumătate au participat Victor Ponta, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Radu Stroe, Dan Voiculescu, Bogdan Ciucă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici