Antonescu: Există riscul unor falii în USL. Trebuie să prevenim agravarea cât mai repede

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în USL există "riscul unor falii" care ţin de încrederea dintre partenerii din Uniune, însă trebuie prevenită agravarea acestora cât mai repede, în sensul restabilirii încrederii între reprezentanţii partidelor din USL.

476 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Există riscul unor falii în USL. Trebuie să prevenim agravarea cât mai repede

Crin Antonescu si Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Discuţiile interne sunt întotdeauna, din punctul meu de vedere, de asumat. Nu am, din ceea ce am spus cu adevărat, nimic de retras, şi dacă am spus (în şedinţa BPN a PNL, n.r.) că într-adevăr există riscurile unei falii, am făcut-o cu toată buna credinţă pentru a le preveni, pentru că ele există. Şi sunt şi eu conştient, cum este şi premierul Ponta, că avem de lucru, mult şi repede, la prevenirea unor agravări în privinţa acestor falii. În primul rând la capitolul încredere, şi acum nu mai vorbesc de încrederea între doi oameni, vorbesc de încrederea între mulţi oameni", a afirmat Antonescu.

În ceea ce priveşte relaţia sa personală cu Victor Ponta, liderul PNL a susţinut că aceasta este "pe fond" neschimbată.

"Este o relaţie care, în anumite momente, a traversat, a trecut printr-o cumpănă, cum este şi acest moment. Am avut şi eu momentul meu de nemulţumire, l-am spus, pe anumite teme, a avut acum şi premierul momentul său de nemulţumire, pe alte teme. Dar, pe de altă parte – lucrurile de fiecare dată fiind depăşite şi atunci, şi acum – pe de altă parte, este o relaţie care a câştigat, în sensul că, spre deosebire de perioada din opoziţie, ea este încărcată, în mod firesc acum, cu mai multă responsabilitate", a afirmat Antonescu.

Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a prim-ministrului. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că este solidar cu PSD la guvernare, el arătând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.

Ulterior, Ponta declara că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute, el arătând că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii.

"Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să-l updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscuăm practic protocolul, să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali. Sper să găsim soluţiile cele mai bune", a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici