Antonescu: Îmi doresc ca Gitenstein să îi informeze pe Clinton şi pe Obama despre cum se exprimă Băsescu

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Cotroceni, că ar dori ca ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, să îi informeze pe secretarul de stat Hillary Clinton şi pe preşedintele SUA, Barack Obama, despre cine este şi cum se exprimă "marele democrat Traian Băsescu".

701 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îmi doresc ca Gitenstein să îi informeze pe Clinton şi pe Obama despre cum se exprimă Băsescu

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrava/Mediafax Foto)

Antonescu s-a referit, astfel, la declaraţiile lui Traian Băsescu legate instalarea liniei specială la sediul său de campanie.

"Despre tot acest delir, aş vrea ca reprezentanţii principalelor state cu tradiţie democratică, reprezentanţii la Bucureşti, pentru că ei înţeleg limba română şi urmăresc cu atenţie desfăşurarea vieţii politice din România, să facă cunoscute aceste discursuri ale lui Traian Băsescu conducerilor lor politice şi responsabililor lor", a spus preşedintele interimar.

Antonescu a adăugat că şi-ar dori mult ca ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, să şi informeze şi pe secretarul de stat Hillary Clinton şi pe preşedintele SUA, Barack Obama, dar şi pe congresmani şi senatori ai Statelor Unite, "cine este şi cum se exprimă marele democrat Traian Băsescu", dar şi să comunice la Washington faptul că o comisie a Senatului României, care are dreptul constituţional de a supraveghea, de a controla activitatea unui serviciu special, este calificată drept "adunătură de politruci şi ticăloşi de către un om care a fost şi vrea să mai fie preşedinte al României".

Despre acuzaţiile lui Traian Băsescu privind intenţia sa de a destructura serviciile secrete, Antonescu a arătat că preşedintele suspendat nu mai are în acest moment niciun şef de serviciu pe care l-a găsit atunci când a intrat în mandat şi nu l-a acuzat nimeni că destructurează aceste instituţii.

"Traian Băsescu minte, şi minte cu disperare", a mai susţinut Crin Antonescu.

Preşedintele interimar a mai comentat şi afirmaţia lui Traian Băsescu privind lovitura de stat, apreciind că este "un lucru absolut penibil, caraghios pentru români".

"Delirul iresponsabil al lui Traian Băsescu face, însă, în continuare rău României", a afirmat Antonescu, arătând că astfel de declaraţii sunt preluate de presa străină şi sunt înregistrate de atenţia publică din alte ţări.

"Imaginea României, în ciuda eforturilor făcute în toate aceste zile, se poate deprecia din nou, fie pentru că unii l-ar putea crede sau unii ar realiza în ce stadiu a ajuns un om care a condus şi vrea să mai conducă România", a concluzionat preşedintele interimar.

Crin Antonescu a mai declarat, vineri seară, la Cotroceni, că Traian Băsescu este "o epavă politică, prin discurs, atitudine, aspect şi comportament", iar miza referendumului este ca "întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă".

"Traian Băsescu este o epavă politică prin discurs, atitudine, aspect, comportament şi până la urma miza acestui referendum este ca întrega Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă", a afirmat Antonescu.

El a mai spus că nu îi este teamă de ameninţările şi de şantajul lui Traian Băsescu şi că este dezgustat de acesta.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi seară, că obiectivul celor din USL nu este demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională, iar în prezent "suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare".

"Ei nu au ca obiectiv demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. Aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii", a afirmat Băsescu, înainte de a pleca de la sediul său de campanie, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

De asemenea, Băsescu a susţinut că "suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare".

"Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare. Acum, paiaţa de la Cotroceni a trecut sau a încercat destructurarea... începerea destructurării structurilor de securitate ale statului român. Pentru asta va răspunde indiscutabil în faţa legii, nu numai el, toţi organizatorii acestei lovituri de stat", a mai spus Băsescu, înainte de a pleca din faţa sediului de campanie la volanul automobilului său Dacia Logan.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, că a dat dispoziţie directorului STS, Marcel Opriş, să întrerupă "de îndată" linia specială de la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici