Antonescu: Mandatul PNL pentru Chiţoiu în discuţia cu FMI, menţinerea cotei unice şi reducerea CAS

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că mandatul dat de PNL ministrului Chiţoiu pentru discuţiile cu FMI vizează menţinerea cotei unice de impozitare şi reducerea CAS cu 3 procente.

96 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Mandatul PNL pentru Chiţoiu în discuţia cu FMI, menţinerea cotei unice şi reducerea CAS

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat dacă mandatul dat ministrului Finanţelor privind împotrivirea faţă de creşterea fiscalităţii a fost respectat.

"Mandatul a fost dat în legătură cu cota unică şi în legătură cu scăderea cu 3 puncte procentuale deocamdată a CAS-ului. Este un mandat pe care dnul Chiţoiu l-a păstrat, un mandat pe care l-a susţinut şi un mandat pe care îl susţine în continuare (...) Ministrul Finanţelor a rămas în baza strictă a mandatului pe care PNL i l-a dat, mandat care în cele două chestiuni avea şi are şi susţinerea prim-ministrului", a declarat preşedintele PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă se mai susţine reducerea CAS din prisma ultimelor discuţii cu delegaţia FMI.

"Din punctul nostru de vedere este posibilă. Poziţia finală va fi înfăţişată după ultimele discuţii (...) Până la ora 17, aşa cum a spus şi prim-ministrul, în privinţa unor decizii politice legate de conţinutul acestui acord (cu FMI, n.r.), îşi va spune cuvântul şi PNL şi şi-l va spune", a susţinut liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă reducerea CAS este "coroborată" cu o creştere a salariului minim.

"Sigur că sunt coroborate, noi susţinem, şi noi susţinem această mărire a salariului minim în două tranşe, însă, până la 1.000 de lei", a răspuns liderul PNL.

El a mai afirmat că nu se doreşte reducerea CAS cu creşterea altor taxe sau impozite, ci menţinerea cotei de 16%, la care să se adauge o reducere a contribuţiilor sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici