Antonescu: N-am avut nicio discuţie cu Rus, direct sau la telefon, dar existau motive să demisioneze

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu a avut nicio discuţie cu Ioan Rus, nici directă, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta să demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de făcut la referendum.

3674 afișări
Imaginea articolului Antonescu: N-am avut nicio discuţie cu Rus, direct sau la telefon, dar existau motive să demisioneze

Antonescu: N-am avut nicio discuţie cu Rus, direct sau la telefon, dar existau motive să demisioneze (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici în vreun alt fel, n-am făcut nicio declaraţie publică la adresa domniei sale, astfel încât n-am o explicaţie pentru o asemenea afirrmaţie", a spus Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3.

El a precizat că există motive pentru care Rus să demisioneze.

"Una peste alta, cred că existau motive ca Rus să demisioneze, care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de făcut pentru referendum. N-am avut cea mai mică discutie privată, nici oficială, cu domnia sa", a spus Antonescu.

El a afirmat că MAI poate avea o conducere nouă chiar începând de luni.

"Eu sunt perfect de acord cu faptul că domnul Rus avea toate motivele să-şi dea demisia. Am contestat derapajul privitor la numele meu, deoarece nu m-am aflat printre cei care au comentat public la adresa domnului Rus. Aici e vorba de capacitatea prim-ministrului şi a coaliţiei de guvernare de a opera aceste înlocuiri. Din punctul meu de vedere, ministerul poate avea noi titulari chiar de azi şi lucrurile să reintre în normal", a spus Antonescu.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru "din motive personale" şi că va comenta mai mult "altădată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici