Antonescu: Nu sunt prieten cu Băsescu. Relaţia fierbinte a lui Ponta cu Voiculescu să nu fie în USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că nu este prieten cu Traian Băsescu, nici cu Victor Ponta, însă are cu liderul PSD o alianţă politică, liberalul precizând că nu este treaba lui dacă premierul are "o relaţie fierbinte" cu Dan Voiculescu, însă adăugând: "Dar nu în USL".

1104 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu sunt prieten cu Băsescu. Relaţia fierbinte a lui Ponta cu Voiculescu să nu fie în USL

Antonescu: Nu sunt prieten cu Băsescu; relaţia fierbinte a lui Ponta cu Voiculescu să nu fie în USL

Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă este prieten cu Traian Băsescu, cum ar fi afirmat premierul Victor Ponta.

"Cred că a fost un semn de iritare, un semn de nervozitate, cam grosier, dar... nu, nu sunt prieten cu Traian Băsescu. Nu mai sunt însă nici cu Victor Ponta prieten, cu Victor Ponta sunt însă asociat politic în văzul întregii lumi şi am toată hotărârea să fac tot ce se poate ca să ducem la capăt această alianţă", a declarat liderul PNL.

În acest context, el a menţionat că existenţa USL depinde de modul în care partenerii de guvernare vor arăta că doresc să se ţine de angajamentele Uniunii. "În momentul în care devine limpede că partenerii noştri doresc să facă altceva decât ne-am înţeles să facem în faţa oamenilor, nu în privinţa susţinerii candidaturii mele, am înghiţit ştiţi foarte bine câte anul trecut nu de teamă să se supere pesediştii să nu mă mai susţină (...) ci pentru că mi se pare că trebuie să luptăm până la ultima şansă de a face ceva cu acest colos de uniune, colos electoral. Să înghit eu, să treacă de la mine, merită, dacă facem ceva. Dar în momentul în care ultima speranţă că putem face ceea ce am promis s-a dus, atunci s-a terminat şi cu USL. Că asta se va întâmpla în iulie, sau nu se va întâmpla sper eu până în 2016, sau că se va întâmpla săptămâna viitoare, nu am de unde să ştiu", a susţinut Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că Dan Voiculescu a avut un "rol restrâns şi destul de marginal" în constituirea USL, "care înseamnă PNL plus PSD şi asociaţii".

El a menţionat că relaţia sa cu Dan Voiculescu este de fapt o "non-relaţie" din momentul în care fondatorul PC a avut un atac la adresa PNL.

"Am spus, am închis relaţiile, nu tulburăm Uniunea pentru aşa ceva. Voi sunteţi o anexă a PSD, e în regulă, respectăm înainte convenţiile, ne facem că vă credem că sunteţi partid, vă zicem chiar Partid Conservator. Daniele, domn preşedinte Constantin, stai aici pe scaun, lângă noi, şi e în regulă", a comentat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că nu cunoaşte şi nu este problema sa relaţia dintre Dan Voiculescu şi Victor Ponta, adăugând: "(...) până acolo încât, sau până acolo când nu se întâmplă ca domnul Ponta, parcurgând o etapă a vieţii sale în care relaţia e la antipod, dacă are o relaţie fierbinte cu domnul Dan Voiculescu, chiar nu e treaba mea, dar nu în USL. Cu alte cuvinte, în USL rămânem fiecare cu statutul, cu statura şi cu tot ce avem".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici