Antonescu: Orban, Tăriceanu, Motreanu şi Săftoiu nu rămân pe drumuri, sunt parlamentari

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că liberalii Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu nu rămân "în drum", menţionând că primul este vicepreşedinte la Cameră, al doilea este lider de grup, iar ultimii doi deputaţi valoroşi.

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Orban, Tăriceanu, Motreanu şi Săftoiu nu rămân pe drumuri, sunt parlamentari

Antonescu: Orban, Tăriceanu, Motreanu şi Săftoiu nu rămân pe drumuri, sunt parlamentari (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Referitor la pierderea dreptului de vot în BPC de către Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu a explicat, la Realitatea TV, că acesta nu se încadrează în categoria preşedinţilor seniori, adăugând că de aceste prevederi se va "bucura" şi el când nu va mai fi preşedinte al partidului.

"E un rol absolut respectabil, problema este însă că nu poţi impune în condiţia de membru de drept pe cineva într-o echipă care exprimă o opţiune subiectivă, personală a cuiva. Nu poţi să propui pe listă decât pe cei pe care vrei să-i propui", a spus liberalul, negând că ar fi dorit să ia posibilitatea membrilor de drept să aibă opţiuni şi poziţii contrare lui.

În plus, Crin Antonescu a dat asigurări că Tăriceanu îşi va menţine poziţia de lider de grup al deputaţilor PNL.

"În legătură cu domnul Orban şi domnul Tăriceanu, suntem totuşi în politică, eu am spus foarte clar ce mă separă de domnul Tăriceanu şi de ce eu şi domnul Tăriceanu nu mai puteam face parte din aceeaşi echipă în conducerea PNL, mă separă şi de domnul Orban în acest moment, măcar stilistic, o viziune asupra partidului", a adăugat liberalul.

Pe de altă parte, el l-a criticat pe Tăriceanu pentru că l-a acuzat că nu a venit la dezbaterile pe legea bugetului.

"Adică, în momentul în care domnul Tăriceanu, ca să vă dau un exemplu, vine şi spune nu vreau să candidez, domnul Antonescu trebuie să rămână preşedinte, dar ia să vă vă pârăsc eu ceva: la dezbaterea despre buget n-a venit domnul Antonescu, păi e posibil să nu vorbească domnul Antonescu? Eu nu m-am dus la tribuna Congresului să explic cum discutasem chiar eu şi cum convenisem împreună cu domnul Vosganian, la solicitarea domnului Tăriceanu, care dorea să vorbească din partea Camerei şi le-am propus celo doi să vorbească. Nu era de demnitatea mea. Eu aveam altă treabă la acest Congres", a arătat Crin Antonescu.

El a spus că nu vrea să fie pus pe viitor să gestioneze, să bandajeze, necazurile, frustrările, neajunsurile, oricui, inclusiv ale lui Tăriceanu, pentru că are altă treabă, ţinând pe de altă parte să-i mulţumească lui Călin Popescu Tăriceanu pentru modul elegant în care s-a comprotant în timpul mandatului său de preşedinte.

"Eu cu Călin Popescu Tăriceanu, am spus-o şi la Delegaţia Permanentă, nu numai că nu am o antipatie, dar în ciuda ciocnirilor politice am o simpatie şi o preţuire, pentru că e un om care, pe durata mandatului său, s-a comportat la fel de dezinvolt, nonşalant, la fel de elegant, că nu s-a comportat ca un parvenit şi pentru mine e foarte important", a spus Antonescu.

În privinţa deputaţilor Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu, care au fost printre cei mai vocali liberali care s-au pronunţat împotriva votului pe liste, Antonescu a precizat că aceşti oameni nu rămân pe drumuri, ci în Parlament.

"Domnul Dan Motreanu sau doamna Adriana Săftoiu sunt parlamentari ai României. Discutăm despre aceşti oameni ca şi cum ar fi rămas undeva în drum, nu au nicio ocupaţie şi nu au nici un câmp de acţiune politică şi ar trebui să trecem noi pe acolo să-i luăm. Sunt parlamentari, cred eu valoroşi, şi dacă va fi cazul şi vor intra în vederile noastre pentru a face parte din Guvernul din umbră o vom face", a afirmat liderul liberal.

El a ţinut să precizeze, "cu sinceritate" şi fără a-i descuraja "pe cei doi tineri", că acum nu intră în vederile sale, menţionând însă că nu este vorba numai de vederile sale.

"Eu cred că deputaţii sau noi toţi trebuie să fim foarte aproape de ceea ce înseamnă proiectul deja asumat al partidului. Nu e vorba de a intra cineva în graţii, că nici nu e genul meu şi nu e genul partidului. În PNL s-a putut lucra şi s-a putut face treabă bună din dizgraţie, şi eu, şi Ludovic Orban", a spus Antonescu, în replică la o critică potrivit căreia prin modul în care s-a comportat în Congres ar fi lăsat să se înţeleagă că unii se bucură de favoruri, alţii au intrat în dizgraţie.

La un comentariu al moderatorului privind o excludere a lui Ludovic Orban de la orice fel de colaborare, Crin Antonescu a întrebat: "De ce credeţi asta?".

"Nu sunt mai multe feluri de a face parte din echipă. Era sau nu în echipă. (...) Este la rându-i parlamentar, este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, e un om care face parte din forurile de decizie - Delegaţia Permanentă, Consiliul National Executiv", a susţinut Antonescu.

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, el obţinând 986 de voturi din partea delegaţilor la Congres, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 voturi. Votul pentru Antonescu a echivalat cu un vot pentru echipa de conducere propusă de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici