Antonescu: PNL să decidă la Congres: e parte componentă a sistemului Băsescu sau e liderul opoziţiei

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că PNL trebuie să devină liderul rezistenţei naţionale împotriva partidului-stat PDL, iar liberalii trebuie să decidă la Congresul din 5-6 martie dacă sunt parte componentă a sistemului condus de Traian Băsescu sau sunt forţa principală a opoziţiei.

36 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL să decidă la Congres: e parte componentă a sistemului Băsescu sau e liderul opoziţiei

Antonescu: PNL să decidă la Congres: e parte componentă a sistemului Băsescu sau e liderul opoziţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, că în perioada următoare PNL are nevoie de forţă şi de clarificarea opţiunilor, adăugând că "partidul nu poate continua de la un zvon la altul".

"Avem nevoie de forţă, trebuie să devenim un partid cu o opţiune clară. Nu putem continua de la un zvon la altul. PNL trebuie să spună clar la Congres dacă se duce la guvernare, caz în care este parte componentă a sistemului Băsescu şi primeşte o părticică, sau suntem liderul rezistenţei naţionale împotriva partidului stat numit PDL", a afirmat Crin Antonescu.

El a mai spus că PNL este partidul "cel mai legitim" să conducă opoziţia, pentru acest lucru fiind necesară o identitate certă, o maşină organizatorică performantă, precum şi mai multă hotărâre şi disciplină.

"PNL este partidul libertăţii şi individualităţii. Nu ni le ia nimeni. Însă una este să ai păreri diverse în interiorul partidului şi alta să faci o reţea electorală eficientă. Putem face reţeaua electorală în regim de autoritate. Trebuie să fim mai hotărâţi şi disciplinaţi", a spus preşedintele PNL.

El a adăugat că moţiunea "Prin noi înşine, acum", pe care o va susţine la Congres, va arăta că PNL este singurul partid cu o istorie de care nu vrea să scape şi care, spre deosebire de PDL, care "n-are nici mamă, nici tată", are o istorie care apasă pe umerii liberalilor.

"Noi, liberalii, putem câştiga bătăliile viitoare dacă reuşim să ne deosebim prin comportament de ceilalţi. Prima preocupare a PNL trebuie să fie aceea de a deveni un partid de 30 la sută, care abia apoi îşi pune problema cu cine guvernează", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, participă, sâmbătă, la Iaşi, la Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, unde va fi ales noul lider al organizaţiei. Singurul candidat pentru şefia organizaţiei judeţene a PNL este Relu Fenechiu. La lucrări sunt prezenţi şi vicepreşedinţii PNL Dan Radu Ruşanu, Mihai Voicu şi Daniel Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici