Antonescu: Ponta a devenit cuminte în sarcinile pe care Băsescu i le trasează

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la B1TV, comentând faptul că Victor Ponta a l-a comparat, la RTV, cu Traian Băsescu, că ar putea să se simtă "uşor flatat" de afirmaţia liderului PSD la cât de cuminte a devenit premierul în "sarcinile pe care şeful statului i le trasează.

936 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta a devenit cuminte în sarcinile pe care Băsescu i le trasează

Victor Ponta si Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu am de vreo nouă ani de zile o proastă părere, una peste alta, despre activitatea şi roadele politice ale activităţii domnului Băsescu. Dar dacă mă uit cât de cuminte a devenit domnul Ponta în sarcinile trasate de domnul Băsescu, aş putea să mă simt chiar uşor flatat", a afirmat Antonescu, într-o intervenţie la B1TV.

El a fost întrebat la ce anume se referă atunci când vorbeşte de conformarea lui Ponta faţă de Traian Băsescu.

"De exemplu, la povestea cu acciza", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a mai fost întrebat cum apreciază afirmaţia lui Ponta privind faptul că s-a terminat cu bine criza din USL, iar Antonescu a replicat: "Da, ce să zic, eu încurajez optimismul tinerilor întotdeauna".

"Eu cred că neînţelegerile privitoare la regimul candidaturii mele în numele USL au pornit din momentul în care eu am spus public foarte clar şi nu mai puţin respectuos faţă de partenerii mei de alianţă că dacă eu voi candida şi voi deveni preşedintele României, eu candidez acolo pentru grupul din PSD, pentru grupul din PNL, nu mă duc acolo să fac ce-mi spun sau ce nu-mi spun alţii, şi că în ultimă instanţă sunt candidatul unei forţe politice, dar primesc sau nu primesc votul de la cetăţenii români. De atunci a început toată supărarea şi nu am ce să fac în această privinţă, lucrurile rămân cum le-am spus eu", a mai afirmat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în ultima perioadă liderul PNL Crin Antonescu este "tot un fel de Băsescu", în sensul că este conflictual şi se ceartă şi cu aliaţii şi cu adversarii, implicându-se în războaie care nu ţin de un candidat la prezidenţiale.

"Anul viitor pe această vreme domnul Băsescu îşi termină mandatul. E important ca viitorul preşedinte să fie exact opusul lui Traian Băsescu. În ultima perioadă domnul Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual, se ceartă şi cu aliaţi şi cu adversari, se implică în războaie care nu sunt treaba candidatului la prezidţiale, cine e acolo, dincolo", a mai spus Ponta.

Întrebat dacă USL se va rupe, Ponta a răspuns că PSD nu îşi doreşte acest lucru. "Totul depinde nu de PNL, ci de domnul Antonescu", a mai spus Ponta, precizând că liberalul ar trebui să fie "mai calm, mai ponderat, mai dornic de dialog, aşa cum ar trebui să fie preşedintele României".

Întrebat dacă PSD şi PNL vor candida împreună la europarlamentare, Ponta a spus că Antonescu a afirmat că nu mai are încredere în PSD.

"PSD va avea momentul 25 mai să-şi verifice potenţialul electoral", a spus Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a spus că în USL a fost, în ultimele zile, o criză, care însă a fost la acest moment depăşită.

Guvernul a amânat, prin ordonanţă de urgenţă, termenul de introducere a accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, ordonanţa fiind însă aprobată doar după ce membrii Cabinetului au primit, pe masă, decretul prin care preşedintele Traian Băsescu promulgă bugetul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici