Antonescu: Ponta păcăleşte cu "Oprea travestit în Iohannis". Noi putem ţine postul opoziţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că premierul Victor Ponta încearcă să păcălească electoratul că USD e un fel de USL, sau că "Oprea este Iohannis travestit", precizând că PNL poate să ţină "postul" opoziţiei, iar noul Guvern ar trebui făcut cât mai repede.

334 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta păcăleşte cu "Oprea travestit în Iohannis". Noi putem ţine postul opoziţiei

Klaus Iohannis (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţia premierului Victor Ponta, care afirma că liberalii se pot întoarce oricând în Guvern.

"Eu nu am reuşit în trei ani să descopăr aceste faţete, eu, ce să mai...m-am înşelat. Nu ştiu cum gândeşte domnul Ponta Guvernul, ca instituţie. E o şcoală de corecţie? E un centru de reeducare, e un hotel, la care se ţine o cameră liberă? Mai pleci prin oraş, mai umbli, mai fugi de la internat, te întorci săptămâna viitoare... eu nu am şi noi nu avem. Şi nouă ne place să glumim, aţi văzut câtă veselie era pe holuri, credeai că se face USL, nu se desface", a declarat preşedintele PNL.

El a afirmat că Ponta rămâne la guvernare şi încearcă să păcălească alegătorii că "USD-ul ăla e un fel de USL" şi că "de fapt domnul Oprea este domnul Iohannis travestit", "că de fapt Daniel Constantin e toată cheia succesului" sau că "suntem tigrul economic al Europei".

"Noi în timpul ăsta, vai de capul nostru, în opoziţie. Cam cum se gândeşte domnul Ponta, noi în opoziţie...din ce în ce mai trişti, din ce în ce mai abătuţi (...) Bietul Partid Naţional Liberal, să vă spun de câtă vreme nu a mâncat, de când face politică: din ’90 până în ’96, din 2000 până în 2004, din 2008 până în 2012. Adică avem lungi perioade de post. Putem să ducem, fizic şi spiritual acest post. Domnul Ponta, mai tânăr, şi desigur de altă «confesiune», crede că nu poţi fără să mănânci mult. Dar mult, până răstorni farfuria, nici nu-ţi trebuie atâta, dar pui acolo. Şi ce zice, după vreo trei săptămâni liberalii or să spună: dar cine era tăticul nostru, cine avea grijă de noi, dar cine avea grijă de sănătatea noastră, dar cine anunţa că MaMariana Câmpeanu făcut accident vascular şi că trebuie să stea cuminte acasă", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că premierul Victor Ponta ar trebui să facă cât mai repede un alt Guvern, pentru a nu prelungi criza politică ce ar putea afecta imaginea României.

"Dacă domnul Ponta face opţiunea de a nu veni să ceară, cum credem noi că ar fi normal, o nouă investitură, îşi adaugă ceva la Guvern, îşi croieşte, îşi cârpeşte, cum vreţi să îi spuneţi, un alt Guvern, să o facă mai repede, dar nu cu interimate de 45 de zile, poate, poate vreo doi secretari de stat de la noi încep să plângă şi îşi cer postul înapoi. Această atitudine pe care eu am numit-o, cu părere de rău, dar cu claritate cred, un soi de tentativă de mituire politică, asta a fost ieşirea domnului Ponta de ieri (...) Bun, a eşuat şi asta. Să renunţe la ea, să facă un Guvern nu cu interimate de 45 de zile, să-l facă, să pună pe cine doreşte, pe altcineva, nu dau eu sugestii, dar să fie clar că acela este Guvernul României unde sunt miniştri stabili şi mergem mai departe, ştim cine e la putere, ştim cine e în opoziţie. Asta e o chestiune importantă pentru ţară, pentru România, pentru că altfel lucrurile tind să se prelungească şi să fie prezentate ca o criză politică, ori noi am luat o decizie atât de explicită şi de clară în seara asta, între altele pentru a pune capăt unui lucru, care dacă se prelungeşte poate să dăuneze imaginii ţării", a mai afirmat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici