Antonescu: Practic, nu mai avem un Guvern, avem un simulacru de Parlament

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Timişoara, în faţa a aproximativ 500 de studenţi liberali şi membri ai partidului, că România "practic" nu mai are un Guvern, are "un simulacru de Parlament", iar Traian Băsescu este "un pericol la adresa democraţiei"

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Practic, nu mai avem un Guvern, avem un simulacru de Parlament

Antonescu: Practic, nu mai avem un Guvern, avem un simulacru de Parlament (Imagine:Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Crin Antonescu a ţinut acest discurs în faţa a circa 500 de studenţi liberali şi membri ai partidului, pe scena de la Filarmonica "Banatul", unde au fost aşezate ghivece cu crini albi.

"Am fost mai violent atunci când, la moţiunea de cenzură, în Parlament, l-am comparat pe primul ministru - şi o fac din nou - cu un mecanic de locomotivă beat de euforia reformei, am adăugat eu din eleganţă. Dar putea fi, pur şi simplu, comparat cu un mecanic beat, căruia i s-au desprins vagoanele şi au deraiat. Vă asigur că sunt un om cuviincios şi i-am respectat şi îi respect pe adversarii mei politici. Dar mi se pare că în asemenea momente nu se poate să ne doară mai mult cuvintele, decât realităţile", a spus Antonescu.

Acesta a adăugat că România nu mai are Guvern, Parlamentul este un "simulacru", iar Traian Băsescu este "un pericol la adresa democraţiei".

"Astăzi, practic nu mai avem un Guvern, avem un simulacru de Parlament, avem un asalt hotărât împotriva democraţiei. Dragi prieteni, eu vorbesc de aproape cinci ani de faptul că domnul Traian Băsescu e un pericol la adresa democraţiei. Pentru că îl cunosc personal, am fost coleg în Guvern cu domnia sa, l-am văzut cum gândeşte, cum acţionează, ce îi place şi ce nu-i place. Acum cinci ani nu mă credea nimeni, acum patru ani mă credeau rău-voitor, acum sunt atacat în fiecare zi că am ce am cu Traian Băsescu", a spus Antonescu.

El le-a spus liberalilor că, în timpul Revoluţiei, Traian Băsescu "stătea în birouri şi vorbea la telefon cu Bucureştiul", în timp ce la Timişoara tinerii îşi pierdeau viaţa.

"În România, democraţia s-a cucerit cu sânge şi nu cu sângele domnului Băsescu. Pentru că în momentul în care, la Timişoara, oameni de vârsta voastră îşi dădeau viaţa pentru ca voi să fiţi liberi astăzi, domnul Băsescu era în birouri şi vorbea la telefon cu Bucureştiul: «Ce facem şefu?»", a precizat Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, se află, joi, la Timişoara, unde a avut întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului şi a vizitat Memorialul Revoluţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici