Antonescu: Premierul a venit cu ideea stupidă să spunem "nu" amnistiei, dar să treacă

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, în şedinţa de vineri a conducerii PNL, că a discutat cu premierul Victor Ponta iar acesta a venit cu "o idee stupidă", şi anume ca liderii USL şi miniştrii să se pronunţe împotriva legii privind amnistia, dar proiectul să treacă în Parlament, notează "Gândul".

2384 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Premierul a venit cu ideea stupidă să spunem "nu" amnistiei, dar să treacă

Antonescu: Premierul a venit cu ideea stupidă să spunem "nu" amnistiei, dar să treacă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ministrul Cazanciuc va veni luni în Parlament la Comisia Juridică pentru a discuta despre proiectul legislativ. Cazanciuc a cerut deja Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să-i trimită o informare despre situaţia din închisori. Surse parlamentare au declarat pentru gândul că ministerul va insista pentru scăderea pedepselor pentru care se va aplica legea amnistiei şi graţierii. Crin Antonescu susţine că Victor Ponta şi PSD vor încerca să impună proiectul legislativ privind amnistia şi graţierea în Parlament cu ajutorul Ministerului Justiţiei. Proiectul ar urma astfel să fie adoptat în plenul Camerei Deputaţilor, după ce primeşte şi girul ministrului Cazanciuc", se arată într-un articol publicat de "Gândul".

Liderul PNL şi-a informat colegii de partid asupra intenţiilor celor din PSD, atrăgându-le atenţia că deputaţii PNL vor trebui să voteze în bloc împotriva acestui proiect, iar dacă se va vota secret, vor trebui să părăsească sala.

Surse din PNL au declarat pentru "Gândul" că Antonescu le-a spus că este posibil ca deputaţii PDL să voteze alături de PSD pentru acest proiect de lege, iar ulterior să dea vina pe PNL pentru acest vot, dacă procedura de vot ar fi una secretă în plenul Camerei Deputaţilor.

Antonescu le-a mai spus colegilor din conducerea partidului că în discuţia privată pe care a avut-o cu Ponta acesta a venit cu "o idee stupidă" prin care liderii USL să susţină că sunt împotriva proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, dar că proiectul a trecut, deoarece decizia le-a aparţinut parlamentarilor din Camera Deputaţilor.

Într-o notă a articolului se face referire la o înregistrare audio din şedinţa de vineri a conducerii liberalilor, în care Crin Antonescu spune explicit "Premierul a insistat, pornind de la aceeaşi idee cu care a insistat şi în Cazul Roşia Montană, o idee stupidă, şi anume că se poate foarte bine ca domnia sa să spună că nu e de acord, că anumiţi miniştri să spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite raţiuni nu sunt de acord, dar, ce sa vezi, în Parlament trece legea".

Propunerea legislativă pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse se regăseşte pe lista proiectelor care urmează să fie discutate în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor.

Deşi proiectul de lege apare ca fiind pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de marţi, deputatul PSD Constantin Stragea a declarat pentru "Gândul" că "proiectul se va rediscuta mai mult ca sigur şi în şedinţa de luni a Comisiei Juridice".

"Vor fi nişte modificări, dar în principiu PSD este pentru acest proiect legislativ. Aşteptăm un raport de la Ministerul Justiţiei care va fi luat în discuţie. Este o lege mult prea importantă, nu dorim să fie tratată superficial", a spus, pentru "Gândul", Stragea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici