Antonescu: Probabil Fenechiu vrea să explice unor colegi că din cauza PDL nu suntem la guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că potenţiala activitate epistolară a lui Relu Fenechiu nu face încă parte din subiectele pe care le discută el, menţionând însă că Fenechiu vrea probabil să explice unor colegi că PNL nu e la guvernare din cauza PDL, nu din cauza liberalilor.

56 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Probabil Fenechiu vrea să explice unor colegi că din cauza PDL nu suntem la guvernare

Antonescu: Probabil Fenechiu vrea să explice unor colegi că din cauza PDL nu suntem la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

"Activitatea epistolară potenţială a domnului Relu Fenechiu nu face încă parte din lucrurile la care să mă refer. Putem să discutăm, dacă vreţi, despre scrisorile lui Constantin Noica, scrisorile lui Cioran. Deocamdată despre scrisorile pe care încă nu le-a scris domnul Fenechiu nu discut. De la scrisoarea pierdută trecem la scrisoare nescrisă", a susţinut Crin Antonescu, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat ulterior că Fenechiu vrea probabil să explice unor colegi că PNL nu e la guvernare din cauza PDL, nu din cauza liberalilor.

"Probabil că şi domnul Fenechiu, cu bună credinţă, încearcă să lămurească nişte colegi că nu din cauza noastră nu suntem la guvernare, ci din cauza PDL, a preşedintelui Băsescu, care ne-ar fi vrut la guvernare doar decorativ, pentru a nu mai avea opoziţie sau opoziţie în partea dreaptă şi pentru a le cauţiona politic, moral, nesimţirea", a spus el.

Liderul PNL a menţionat că liberalii nu au făcut şi nu vor face acest lucru "indiferent de un eventual schimb de scrisori între domnii Fenechiu, Boc şi Băsescu".

Întrebat dacă discuţiile privind guvernarea sunt închise din punctul său de vedere, în perspectiva unui eventual răspuns pozitiv din partea lui Băsescu şi Boc, Antonescu a afirmat că "alcătuirea unui Guvern nu e o licitaţie".

"Din câte am înţeles, aici e vorba că i se cere domnului Boc o ofertă. Eu nu particip la această licitaţie şi, eventual, glumind acum, fără niciun fel de maliţiozitate, poate să înceapă o licitaţie între domnul Boc şi domnul Fenechiu. Pentru mine, un Guvern şi guvernarea unei ţări înseamnă altceva", a continuat el.

Întrebat dacă Fenechiu riscă sancţiuni, Crin Antonescu a replicat în glumă: "Depinde ce caracter va avea epistola".

"Dacă va fi pur şi simplu o corespondenţă privată, desigur că nu ne vom amesteca şi nu vom afla conţinutul. Dacă e o scrisoare deschisă, va fi un document politic, lucrurile se schimbă", a spus preşedintele PNL râzând.

El a spus că "problema unor sancţiuni disciplinare se pune în momentul în care unele decizii fundamentale politice se iau şi se încalcă de către unii".

"Activitatea epistolară, pe care de principiu eu oricum o încurajez, pentru că este un exerciţiu intelectual, nu poate face obiectul prigoanei", a spus liberalul.

Preşedintele PNL a explicat că discuţia privind intrarea la guvernare a existat în partid, apoi cu PDL şi cu preşedintele Traian Băsescu.

"Am spus atunci că suntem dispuşi să discutăm despre o guvernare împreună, nu despre luarea noastră la guvernare de către PDL şi am aşezat acolo un set de condiţii: condiţia primului-ministru, care a fost respinsă, a unui program cu adevărat de guvernare, care să încerce să dea soluţii pentru ieşirea ţării din criză, care nici nu s-a mai putut discuta şi un al treilea punct, care nu fusese pus întâmplător acolo, şi nume prezenţa noastră într-un Guvern din care să nu facă parte persoane compromise, dubioase politic sau penal. Guvernul s-a alcătuit, PNL este şi va fi în opoziţie faţă de acest Guvern din motivele pe care le-am discutat deja", a spus Antonescu.

El a susţinut că Guvernul Boc cuprinde persoane "compromise", programul de guvernare fiind "o foaie de hârtie care a fost plimbată pe la domnul Croitoru, pe la domnul Negoiţă, pe la alţi domni", care nu cuprinde nimic, măcar o măsură, o înceracre un proiect pentru ieşirea din criză.

Liderul PNL a menţionat că liberalii intenţionează să facă o opoziţie altfel decât s-a făcut până acum.

"Nu vom face opoziţia doar în sensul criticii actului de guvernare, ci vom însoţi cu proiecte şi soluţii, vom face opoziţie cu adevărat, nu să strigăm jumătate de zi cu glas mare şi cealaltă jumătate de zi ne mai întâlnim cu cei de la guvernare să vedem ce mai pică, opoziţie făcută pentru a reprezenta un electorat nemulţumit faţă de ceea ce însemna actuala guvernare şi o opoziţie principială", a spus Crin Antonescu.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, că le va cere luni premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să prezinte o ofertă concretă PNL privind intrarea la guvernare.

"O să le trimit, luni, preşedintelui PDL, Emil Boc şi preşedintelui României, Traian Băsescu, o scrisoare deschisă, prin care le voi cere să facă publică oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a susţinut Relu Fenechiu.

Liderul PNL a explicat, pentru MEDIAFAX, că demersul său are la bază declaraţiile liderilor PDL care, "în faţa camerelor de luat vederi spun că ei i-au invitat pe liberali să intre la guvernare, iar liberalii nu vor să vină".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici