Fenechiu le va cere lui Boc şi Băsescu să prezinte PNL o ofertă de guvernare

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, că le va cere luni premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să prezinte o ofertă concretă PNL în vederea intrării la guvernare, cerând ca liberalii să se ocupe de finanţe, investiţii şi infrastructură.

42 afișări
Imaginea articolului Fenechiu le va cere lui Boc şi Băsescu să prezinte PNL o ofertă de guvernare

Fenechiu le va cere lui Boc şi Băsescu să prezinte PNL o ofertă de guvernare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"O să le trimit, luni, preşedintelui PDL, Emil Boc şi preşedintelui României, Traian Băsescu, o scrisoare deschisă, prin care le voi cere să facă publică oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a susţinut Relu Fenechiu.

Liderul PNL a explicat, pentru MEDIAFAX, că demersul său are la bază declaraţiile liderilor PDL care, "în faţa camerelor de luat vederi spun că ei i-au invitat pe liberali să intre la guvernare, iar liberalii nu vor să vină".

"Trimit această scrisoare lui Boc şi lui Băsescu pentru că aceştia sunt factorii implicaţi în formarea Guvernului în acest moment. Fac acest lucru pentru a pune capăt discuţiilor de la televiziuni ale PDL-iştilor de genul: «De ce nu veniţi (liberalii - n.r.) la guvernare!»", a spus Fenechiu.

În plus, Relu Fenechiu a explicat că o ofertă de luat în discuţie pentru liberali ar fi oferirea gestionării de către PNL a politicilor liberale ce ţin de finanţe, investiţii şi infrastructură, lăsând să se înţeleagă că PNL vizează ministerele de Finanţe, Dezvoltare şi Infrastructură.

"Dacă cei de la PD ar fi de acord ca noi, liberalii, să gestionăm politicile legate de finanţe, de investiţii şi de infrastructură, care sunt importante pentru noi, atunci ne aşezăm la masă şi discutăm. Liderii PDL spun mereu că ne-au invitat la guvernare, dar că noi am refuzat să intrăm. Însă nu ne-au făcut niciodată vreo ofertă pentru a intra la guvernare", a mai spus Fenechiu.

Întrebat dacă va discuta despre această solicitare şi despre scrisoarea deschisă, luni, în şedinţa BPC, liderul PNL a menţionat că va face acest demers "în nume personal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici