Antonescu: Propun modificarea Regulamentului Senatului, premierul să vină în plen o oră pe lună

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că va propune modificarea Regulamentului Senatului în sensul introducerii prevederii ca premierul să vină pentru discuţii cu parlamentarii o dată pe lună pentru o oră, precum şi introducerea raportorilor.

111 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Propun modificarea Regulamentului Senatului, premierul să vină în plen o oră pe lună

Crin Antonescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am un proiect pe care doresc să-l iniţiez şi eu la Senat de modificare a Regulamentului Senatului tot în acest sens. Ca să vă dau câteva exemple, cu mai multă dezbatere în Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, în cazul nostru Senat, mai intens şi formalizat de pildă cu o oră a primului-ministru în Senat în fiecare lună. Cu formula care este prezentă în multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii şi cu alte astfel de lucruri", a afirmat Antonescu.

El a precizat că măsura vizează întărirea activităţii parlamentare, dar şi deschiderea dialogului cu partidele din opoziţie. "Cel mai important îmi pare aceea că, deşi avem o majoritate de 70%, noi facem ceea ce am cerut fostei puteri, fostei majorităţi, şi anume avem un dialog politic, încercăm să reaşezăm un dialog politic normal", a afirmat liderul PNL.

Un proiect similar a iniţiat şi Mircea Geoană în anul 2011, când era preşedinte al Senatului. Şi Geoană propunea introducerea unei "ore a Guvernului" în Senat. La acea vreme, premier era Emil Boc.

Pe de altă parte, Victor Ponta a anunţat luni că a transmis sub semnătura sa şi a preşedintelui Senatului o scrisoare către PDL şi UDMR pentru discuţii pe marginea noului acord cu instituţiile financiare internaţionale, a construirii bugetului de stat pe anul viitor, existând posibilitatea extinderii discuţiilor asupra proiectului regionalizării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici