Antonescu: Regimul Băsescu a eşuat, imaginea României e depreciată grav în plan internaţional

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că un motiv care l-a determinat să încheie o alianţă cu PSD şi PC a fost şi modul în care preşedintele Traian Băsescu îşi coorodnează politica externă, generând o depreciere gravă a imaginii şi situaţiei României în plan internaţional.

33 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Regimul Băsescu a eşuat, imaginea României e depreciată grav în plan internaţional

Antonescu: Regimul Băsescu a eşuat, imaginea României e depreciată grav în plan internaţional (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Bilanţul regimului Băsescu este unul despre care am discutat în repetate rânduri, şi care de la o zi la alta se agravează. Personal, la sfârşitul anului trecut, am receptat ca extrem de grav un semnal suplimentar şi acest semnal a fost pentru mine unul din motivele care m-au determinat să-mi înclin la nivel personal decizia favoarea acestui act politic - deprecierea gravă, aş spune fără precedent după 1996, a poziţiei, imaginii şi situaţiei României în plan internaţional", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a spus că "regimul Băsescu a eşuat".

"Şi nu doar că a eşuat. Pe măsură ce eşecul său e mai clar el se transformă într-o ameninţare din ce în ce mai mare. Pagubele de tot felul, pe care fiecare zi în care acest Guvern conduce România, le aduce ţării, sunt enorme. Este un regim care pune în pericol normele, instituţiile şi mentalităţile statului de drept. Este un regim, un Guvern care şi-a dovedit total incompetenţă economică şi administrativă, care afectează grav şi zilnic viaţa celor mai mulţi dintre cetăţenii acestei ţări", a spus liderul PNL.

El a subliniat că niciodată statul de drept nu a fost mai periclitat decât este astăzi. "Nevoia celor mai mulţi dintre cetăţenii României de a constitui o forţă democratică suficient de puternică spre a înlocui această putere şi spre a readuce societatea, economia, statul românesc pe o cale europeană, civilizată şi prosperă e majoră. Şi PNL are responsabilitatea de a răspunde acestei cereri", a conchis Antonescu.

El a făcut această declaraţie la şedinţa conducerii liberale unde urmează să se decidă asupra alianţei cu PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici