Antonescu spune că Iohannis "are timp să fie premier". Desemnarea poate fi făcută în absenţa USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că prim-vicepreşedintele partidului, Klaus Iohannis, "are timp să fie şi prim-ministru", dând asigurări că nu va susţine nominalizarea acestuia pentru poziţia de premier dacă USL va rezista până la prezidenţiale.

370 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că Iohannis "are timp să fie premier". Desemnarea poate fi făcută în absenţa USL

Antonescu spune că Iohannis "are timp să fie premier", desemnarea poate fi făcută în absenţa USL

Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă are în vedere ca odată ajuns în poziţia de şef al statului să facă nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru poziţia de prim-ministru.

"Ipoteza cu Crin Antonescu ajuns preşedinte al României în 2014 (...) dacă ceea ce înseamnă USL rezistă până la alegerile prezidenţiale ca proiect politic evident că are toate motivele să reziste până în 2016 şi eu voi fi ultimul om care să încalc un angajament politic pentru legarea, înfiriparea şi salvarea căruia uneori aproape cu respiraţie artificială, în unele zile, m-am luptat (...) Are timp Klaus Iohannis să fie şi prim-ministru, şi dacă vine la viceprim-ministru acum bag mâna în foc că preocuparea lui va fi să fie un foarte bun ministru şi un foarte bun viceprim-ministru în atribuţiile lui, spre folosul primului ministru, spre folosul acestui Guvern", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că în anul 2016, "în alte conjuncturi", Klaus Iohannis ar putea fi un candidat şi un prim-ministru redutabil.

De asemenea, preşedintele PNL a menţionat că o desemnare a lui Iohannis s-ar putea întâmpla şi mai devreme dacă nu vor mai fi înţelegerile politice actuale.

El a menţionat că edilul de Sibiul nu ia în calcul ipoteza candidaturii la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici