Antonescu spune că nu există anexe secrete ale protocolului USL şi nu a semnat astfel de documente

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu ştie să existe anexe sau clauze "secrete" ale protocolului USL şi personal nu a semnat astfel de documente.

120 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că nu există anexe secrete ale protocolului USL şi nu a semnat astfel de documente

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă există părţi secrete ale protocolului USL, fiind făcută o referire la declaraţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Eu nu ştiu de părţi secrete ale protocolului USL, eu cred că protocolul USL este un protocol foarte simplu, de altfel, destul de schematic. Ştiţi că toată lumea a făcut comparaţie, potrivită sau nu, între durata negocierilor din Germania pentru alcătuirea unui guvern de coaliţie şi volumul programului de guvernare. Spre deosebire de acestea, protocolul USL este, până la urmă, un document foarte concentrat, cu câteva principii generale şi eu nu cunosc, nu am semnat, nu ştiu clauze secrete ale unui asemenea protocol, el are nişte asemănări cu Ribbentrop-Molotov, dar nu chiar până la anexe secrete", a răspuns Antonescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că liderul liberal Crin Antonescu face "o chestie de joc politic" atunci când solicită, în numele PNL, desfiinţarea alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC.

"În afară de o declaraţie politică, eu nu o văd altfel. E o chestie de joc politic", a spus Zgonea, care a arătat că această declaraţie e legată şi de debutul neoficial al campaniei electorale.

"Legea privind alegerile europarlamentare permite partidelor politice să se alieze fie în structuri, alianţe politice, fie alianţe electorale. Nu e de ieri, de astăzi. Există şi o declaraţie a domnului preşedinte Antonescu de acum câteva săptămâni şi una de acum o lună în care a spus că PNL va merge singur în alegerile europarlamentare şi că o alianţă pe partea stângă nu îl deranjează, pentru că este una normală. Alianţele electorale sunt normale. Domnia sa a avut o alianţă electorală de mai multe ori în istorie", a spus Zgonea.

El a arătat că nu există în protocolul USL prevederi care să stipuleze un astfel de fapt.

"Nu există, vă spun eu. Eu ştiu protocolul foarte bine, ştie şi dânsul foarte bine, are şi părţile lui confidenţiale. Dar în partea care este aprobată la Tribunal, scrie foarte clar şi nu poţi să interzici printr-un act la Tribunal ca un partid politic membru al acelei alianţe politice să nu facă alianţe electorale conjuncturale", a subliniat Zgonea.

El a menţionat că discuţia în USL e strict legată de alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

"Noi ne păstrăm angajamentele pe care le avem şi la locale, şi la parlamentare, şi la prezindenţiale în ultimul act, «Dreptate până la capăt», şi vom merge în USL. Noi rămânem susţinătorii protocolului. Mergem pe protocol. Alianţele nu sunt emoţionale, sunt politice", a spus Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici