Antonescu: Suspendarea preşedintelui Băsescu şi înlocuirea Robertei Anastase rămân teme ale USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că suspendarea preşedintelui Băsescu şi înlocuirea de la şefia Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase rămân teme de preocupare ale USL, care vor fi luate în calcul, dar nu reprezintă un obiectiv al Guvernului Ponta.

951 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Suspendarea preşedintelui Băsescu şi înlocuirea Robertei Anastase rămân teme ale USL

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că suspendarea preşedintelui din funcţie şi înlocuirea preşedinţilor Camerelor, în principal a Robertei Anastase, sunt diferite de tema principală, şi anume învestirea noului guvern.

"Nu este şi nu are cum să fie între obiectivele Guvernului sau între temele guvernului nici una, nici alta. Din punct de vedere politic, pentru coaliţia noastră, şi una, şi alta rămân teme de preocupare, rămân, o spun limpede, obiective, pentru că am continuat să credem că Traian Băsescu a încălcat Constituţia în nenumărate rânduri şi grav", a spus Antonescu.

El a mai arătat că, din punctul de vedere al USL, prezenţa lui Traian Băsescu la Cotroceni face deservicii României, iar Roberta Anastase a încălcat grav şi Regulamentul Camerei, şi etica minimală a oricărui parlamentar.

"Din acest motiv, s-a ajuns la acea formă de protest fără precedent care a durat până la căderea Guvernului", a precizat liderul PNL.

Antonescu a mai arătat că, din punctul de vedere al USL, prima grijă, dacă Guvernul va fi învestit, este să rezolve câte ceva din problemele care afectează milioane de români, privitoare la pensii, salarii, la respectarea legalităţii, dreptul la alegeri corecte.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, că nici suspendarea şefului statului şi nici schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului nu sunt priorităţi ale guvernării USL, el precizând însă că Traian Băsescu şi-a pierdut o parte din legitimitate.

El a spus că în USL nu s-a discutat oficial despre suspendarea şefului statului.

Întrebat care este opinia sa în legătură cu acest subiect, el a precizat că este greu de spus dacă este necesară suspendarea preşedintelui.

"Preşedintele şi-a pierdut o parte din legitimitate, pentru că a eşuat cu două guverne: Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu", a precizat însă Frunzăverde.

El a menţionat că nu este nicio bucurie pentru nicio ţară să îşi suspende preşedintele.

Frunzăverde a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nici suspendarea preşedintelui şi nici schimbarea preşedinţilor Camerelor Parlamentului nu sunt priorităţi USL.

El a spus că prioritatea USL este buna guvernare.

Referindu-se la suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu, Frunzăverde a afirmat: "Nu am discutat oficial în USL acest subiect, greu de spus în acest moment, este clar însă că preşedintele şi-a pierdut o parte din legitimitate prin faptul că a eşuat cu două guverne: Boc şi Ungureanu. Dar nu am discutat acest subiect şi o să reafirm un lucru pe care l-am mai spus, şi anume că nu este o bucurie pentru o ţară să îşi suspende preşedintele. Subiectul va fi probabil discutat zilele acestea în USL".

"Nu cred că aceasta este prioritatea guvernării USL. Este o mare victorie că am reuşit să aducem la guvernare un executiv USL, o victorie a Parlamentului în primul rând, care începe să îşi reabiliteze imaginea", a mai declarat vicepreşedintele PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici