Antonescu: Vom aştepta rezultatul şi vom respecta decizia Curţii Constituţionale

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Cotroceni, că vor fi aşteptate rezultatele oficiale ale referendumului şi că decizia Curţii Constituţionale va fi respectată.

3830 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom aştepta rezultatul şi vom respecta decizia Curţii Constituţionale

Antonescu: Vom aştepta rezultatul şi vom respecta decizia CC

"Vom aştepta în mod democratic şi civilizat rezultatul oficial al referendumului, de le Biroul Electoral Central şi cu toţii vom respecta deciziile, iar până la urmă vom avea un rezultat la acest referendum", a afirmat Antonescu.

El a mai spus că, în condiţiile în care acest referendum a fost boicotat de PDL, de preşedintele suspendat şi de majoritatea maghiarilor, într-o perioadă de caniculă şi de concedii, într-o majoritate covârşiroare românii au răspuns chemării la vot.

Preşedintele interimar a mai spus că le mulţumeşte românilor care au înţeles să se comporte "ca cetăţeni liberi care astăzi au scris o pagină frumoasă şi mare a istoriei României".

De asemenea, Crin Antonescu a precizat că au existat incidente electorale, însă acestea au fost minore şi nu au afectat desfăşurarea referendumului.

"Au existat, şi le vom inventaria bineînţeles, numeroase incidente, toate însă minore, niciunul de natură să pună sub semnul îndoielii desfăşurarea acestui proces democratic. Şi în sensul acesta, şi în această direcţie, şi autorităţile şi cetăţenii, alegători ai României s-au dovedit exemplari din punct de vedere democratic", a adăugat preşedintele interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici